0
Fudbal
SRBIJA SVAJCARSKA 41

FOTO: STARSPORT

KONAČNO JE PALA ŠVAJCARSKA: Velika pobeda Srbije u Leskovcu! (VIDEO)

Objavljeno: 12.10.24 u 22:40

Pobeda koju smo dugo čekali!

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je  fudbalsku reprezentaciju Švajcarske u okviru trećeg kola grupe 4 Lige nacija. Orlovi su slavili sa 2:0.

Selektori Dragan Stojković Piksi i Murat Jakin su se odlučili za sledeće sastave:

Prvi šut na meču upitili su Švajcari, probao je Endoj u 15. minutu ali je Rajković rutinski reagovao. Samo minut kasnije, Mitrović je uputio odličnu loptu za Birmančevića, koji je loše šutnuo i Kobel nije imao previše problema.
Birmančević je ponovo probao, iz slobodonog udarca sada, u 24. minutu,  ali je Kobel lako odbranio. Najopasniju priliku u prvom poluvremenu imali su Švjacarci, kada je u 33. minutu posle dobrog pasa Elmedija, iz brze akcije, šutirao Embolo tik pored stative.
Kada se činilo da idemo na poluvreme bez golova, u velikoj gužvi se najbolje snašao Nikola Milenković koji je u šutnuo loptu koje se odbila od Elvedija koji je smetio loptu u gol, u 46. minutu.

Samo što je počelo drugo poluvreme, Luka Jović, koji je ušao sa klupe, izborio se za loptu ispred kaznenog, istrčao sam ispred Kobela, ali je golman Švajcarske izuzetno reagovao.

Postigli su Švajcarci gol posle odbitka u 54. minutu posle odbitka, ali je VAR poništio gol zbog ofsajda u kom se našao Embolo. Odmah na drugoj strani posle serije dribiliga je probao Pavlović sa ivice kaznenog ali je lotpa proletela pored gola Kobela. 

I onda, Mitrović stiže jednu dalju loptu, kreće u solo akciju i postiže odličan gol za 2:0. 

Srbija nošena velikim samopouzdanjem i podrškom sa tribina, nastavlja da napada Švajcarce, ali Kobel spašava Švajcarsku ubedljivog poraza. Odbranio je odlične šuteve Mitrovića i Jovića u razmaku od samo dva minuta. 

Švajcarci su imali priliku u 72. minutu da postignu gol sa bele tačke, pošto je Nedeljković odobrio Endoja u kaznenom, ali je Predrag Rajković skinuo šut Embolu.

SRBIJA SVAJCARSKA 43
FOTO: STARSPORT

Imali su Švajcarci par solidnih prilika do kraja meča, ali su naši fudbaleri rutanski sačuvali prednost do kraja utakmice.

Standings provided by Sofascore
1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter