0
Evroliga

FOTO: Starsport

BILI BERON POSLAO OPROŠTAJNU PORUKU: Posebno se obratio navijačima Crvene zvezde! (FOTO)

Objavljeno: 12.10.24 u 17:20

„Najbolji navijači na svetu!“

Bili Beron, bivši košarkaš Crvene zvezde, odlučio je da se povuče iz profesionalnog sporta i uputio emotivnu oproštajnu poruku javnosti povodom kraja svoje karijere.

Pre samo dve nedelje, Beron je potpisao ugovor sa Šangaj Šarksima, ali je ubrzo nakon toga doneo odluku da završi svoju sportsku karijeru.

U svom oproštajnom govoru, Beron je izrazio duboku zahvalnost svim ljudima koji su oblikovali njegovu karijeru, posebno se osvrnuvši na svoje vreme provedeno u Crvenoj zvezdi i navijače koje je nazvao „najboljima na svetu.“

Nije lako prestati juriti nešto, pogotovo kada si to radio ceo život. Odrastao sam u svlačionici, zaljubio se u igru provodeći vreme uz tatine timove. Iskusio sam emocionalne uspone i padove sporta, što mi je u mladosti stvorilo ovu ludu opsesiju. Mama me je vozila na sve moje utakmice i treninge. Uvek je bila dostupna, 24 sata dnevno, kako bismo stigli tamo gde treba da budemo. Moj brat je bio moj idol, ali i moja meta. Postavio mi je putokaz kako da postanem igrač kakav sam postao i gurao me da budem bolji kroz sopstveni uspeh. Moja supruga je odlučila da mi se pridruži na ovom ludom putovanju po svetu i podržavala me na svakom koraku. Kad god mi je trebala podrška, bila je tu da podnese moje frustracije, stres i anksioznost koje donosi profesionalni sport. Zajedno su činili tim koji me je vodio kroz 37 zemalja i 10 godina profesionalne karijere.

– Nažalost, prošle godine sam se suočio s ružnom stranom igre. To je iskustvo koje ne bih poželeo nikome. Nakon što su u HSS u Njujorku uspeli da srede haos u kojem sam se našao, borio sam se da se vratim bolji nego pre. Unutra sam osećao da imam još nekoliko dobrih godina u sebi, ali ubrzo sam shvatio da to neće biti slučaj. Nije ovako trebalo da se završi. Ali dok ovde sedim i pišem ovo, frustriran zbog ožiljaka koje sam dobio, izuzetno sam zahvalan što sam stigao ovako daleko. Od mog dvorišta u Olinu, Njujorku, do Šangaja i svih 35 zemalja između, bilo je to neverovatno putovanje.

FOTO: ABA liga – Crvena zvezda

Hvala svim trenerima koje sam imao. Hvala Hendrikenu i Vorkester akademiji. Hvala Kanisijus koledžu. Hvala Lijetovus Ritasu, Šarlroi, Mursiji i Eskišehiru. Hvala Crvenoj zvezdi što mi je pružila košarkaško iskustvo o kakvom sam mogao samo da sanjam i što mi je omogućila da igram pred najboljim navijačima na svetu. Hvala Zenitu, a posebno Ćaviju Pasvkalu, što mi je promenio pristup. Hvala gospodinu Armaniju što mi je omogućio da dođem u Italiju. I hvala Šangaj Šarksima što su mi pružili poslednju priliku.

Hvala Misku što me je zastupao i omogućio mi prilike da igram ovu igru na visokom nivou.

Hvala Vam. Hvala mama. Hvala tata. Hvala Džimi.

Hvala ti, košarko – napisao je Beron.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Billy Baron (@billybaron_)

8
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter