0
Domaći fudbal
Momcilo Moca Vukotic Komemoracija Skupstina grada

Momcilo Moca Vukotic Komemoracija Skupstina grada

VELIKA TUGA: Preminuo legendarni fudbalski as!

Objavljeno: 11.10.24 u 12:08

Partizanova porodica ostala je bez još jedne legende.

U 83. godini preminuo je Branko Rašović, jedan od velikana koji je svoje ime upisao zlatnim slovima u istoriju beogradskog kluba.

Rašović je u dresu crno-belih igrao od 1964. do 1969. godine, a bio je član čuvene generacije koja je 1966. godine odmerila snage sa Realom Madridom u finalu Kupa evropskih šampiona.

Tokom karijere u Partizanu, Rašović je odigrao impresivnih 210 utakmica, postigavši dva pogotka, kao stub odbrane tima. Osim za Partizan, igrao je i za Budućnost iz Titograda, kao i za nemačku Borusiju Dortmund.

Njegove kvalitete prepoznali su i u nacionalnom timu Jugoslavije, za koji je zabeležio 10 nastupa. Nakon igračke karijere, Rašović se posvetio radu sa mlađim generacijama u omladinskoj školi Partizana, prenoseći svoje iskustvo i znanje budućim fudbalskim naraštajima.

Njegov sin, Vuk Rašović, nastavio je porodičnu tradiciju kao kapiten i trener crno-belih, a Brankov odlazak ostavlja neizbrisiv trag u srcima svih onih koji su ga poznavali i poštovali.

3
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter