0
ATP

(191114) -- LONDON, Nov. 14, 2019 (Xinhua) -- Rafael Nadal of Spain reacts during the singles group match against Daniil Medvedev of Russia at the ATP World Tour Finals 2019 in London, Britain on Nov. 13, 2019. (Xinhua/Han Yan)

NADAL BI BIO NAJBOLJI U ISTORIJI DA NIJE BILO JEDNE STVARI: Čuveni trener smatra da je samo ovo sputavalo Španca!

Objavljeno: 11.10.24 u 08:48

Stric Toni je prilično siguran u ovo!

Rafael Nadal je juče i zvanično obelodanio da ide u penziju, što je izazvalo potrese u teniskom svetu. Odmah se takođe uzelo da se vaga gde je Rafa na večnoj listi, a njegov stric Toni Nadal smatra da je ipak iza Novaka samo zbog jedne stvari.

– Kada nešto završi, uvek se oseća tuga, ali sam srećan što vidim uticaj koji je Rafael ostavio u svetu sporta. Da mi je 2004. godine neko rekao da će moj nećak otići u penziju 2024. godine nakon što je osvojio sve što je osvojio, ne bih mogao da zamislim. Rafa je osvojio 22 GS titule tokom svoje karijere, što je sportski rekord za koji je često riskirao svoje zdravlje, čak i kada je bio povređen. Da Rafa nije ponekad rizikovao, njegov trofejni kabinet bi danas bio mnogo manji – rekao je Toni Nadal, te se osvrnuo na treniranje Rafe:

– Uvek sam bio trener koji se bojao gubitka. Uvek sam znao da postoji vrlo mala razlika između pobede i poraza i da, ako ne ideš do kraja, verovatno ćeš izgubiti.

Zatim se osvrnuo na karijeru svog nećaka i tom prilikom je odao veliko priznanje Novaku Đokoviću.

– Mislim da bi moj nećak bio najbolji u istoriji, da nije imao toliko povreda. Kada me ljudi pitaju ko je najbolji u istoriji, kažem: „Najbolji u istoriji je Đoković zbog svega što je postigao, a onaj koji je igrao najbolji tenis je Federer.“ Ali mislim da bi moj nećak bio najbolji u istoriji da nije imao toliko povreda.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter