0
ATP
djokovic muzeti 254175

FOTO: STARSPORT

IGRAM NAJBOLJE JOŠ OD OLIMPIJSKIH IGARA: Đoković progovorio o ubedljivim pobedama!

Objavljeno: 09.10.24 u 15:39

Evo šta je imao Novak da kaže nakon pobede!

Najbolji teniser sveta svih vremena, Novak Đoković savladao je Rusa, Romana Safjulina u 4. kolu mastersa u Šangaju ukupnim rezultatom 2:0, po setovima: 6:3, 6:2. nakon sat i 12 minuta.

U prvom setu viđena je borba između dva tenisera, Đoković je sporo hvatao ritam i nikako nije pronalazio odgovore na drugi servis protivnika. Viđene su brejk prilike na obe strane ali su oba igrača čuvala svoje servise do rezultata 4:3 za Novaka. Tada Đoković podiže igru i pravi brejk, koji potvrđuje u sledeđem servis gemu i osvaja prvi set sa 6:3.

Na samom startu drugog seta Novak odmah pravi brejk i i vodi sa 2:0 da bi ubrzo napravio i drugi brejk gde odlazi na 5:1 i time praktično gasi rivala. Safjulin je uspeo da odbrani svoj servis gem i da produži opstanak u meču ali protiv Đokovićevog servisa nije imao šanse pa je Novak dobio drugi set sa 6:2.

Nakon meča oglasio se i sam Novak.

„Mislim da su jučerašnji meč i ovaj današnji možda i moji najbolji mečevi još od Olimpijskih igara. Nisam igrao na ovom nivou neko vreme, raduje me činjenica da se tako dobro osećam na terenu“, rekao je Đoković u izjavi još na terenu.

„To je cilj – doći do ovog nivoa i održati kontinuitet, da mi je um bistar, da donosim brze odluke, a da se opet ne umaram previše protiv igrača koji je u odličnoj formi. Mislim da sam odigrao sjajno, sutra je slobodan dan, spremam se za četvrtfinale“.

Novak Đoković u četvrtfinalu igra protiv mladog češkog tenisera Jakuba Menšika, a meč je na programu u petak najverovatnije u istom terminu.

 

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter