2
Domaći fudbal
grobari jug 003

FOTO: Partizan. NET

VAŽNO SAOPŠTENJE GROBARA POVODOM SKUPŠTINE FK PARTIZAN: „Pozivamo sve navijače i simpatizere Partizana da se u petak u 15 časova pojave na SC „Teleoptik“!“

Objavljeno: 08.10.24 u 21:13

Skupština UO je zakazana za petak, 11. oktobar!

Najavljene su promene u vrhu FK Partizan, uključujući smenu trenutnog predsednika Milorada Vučelića, članova Upravnog odbora i generalnog direktora Miloša Vazure.

Međutim, među navijačima Partizana vlada sumnja, a grupa „Grobari jug“ pozvala je sve navijače da se okupe u petak na SC „Teleoptik“ kako bi izvršili pritisak.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Гробари Југ (@grobari.official.rs)

Saopštenje prenosimo u celosti, bez bilo kakvih izmena:

Nakon najubedljivijeg poraza u večitom derbiju na sopstvenom stadionu u svojoj istoriji, fudbalski klub Partizan dočekao je svoj 79. rođendan na kolenima – promenjen je već peti trener u vremenskom periodu od dve godine, klub ima dugove u iznosu od 60 miliona evra, a uskoro dolazi i dugovanje od deset miliona evra za UEFA licencu, koje mora biti isplaćeno, a za koje novca u klupskoj kasi zasigurno nema.

Ponovo se, nažalost, potvrđuje ono na šta uporno ukazujemo već dve godine, a to je da uprava, poput kancera, uništava klub iznutra i vodi ga u apsolutnu propast. Iako je nakon sramnog poraza u derbiju delovalo da je i njima samima jasno kako u klubu više nemaju šta da traže, dvojac Vazura–Vučelić ponovo, na već oprobane načine, pokušava da sačuva svoje pozicije, iznova i iznova vršeći kozmetičke promene u sportskom sektoru, u kom se već gotovo 10 godina naizmenično pojavljuju isti ljudi, dok istovremeno na sopstvena nepočinstva bestidno okreću glavu. Nažalost, osnov za njihove mahinacije pronalaze u sramnom statutu fudbalskog kluba, iz kog proizlazi da je sudbina kluba praktično isključivo u njihovim rukama. Tako će na Skupštini zakazanoj za 11. oktobar 2024. pravo glasa imati nelegitimni članovi Skupštine, čiji je identitet crno-beloj ali i široj javnosti gotovo nepoznat. 

grobari jug 001
FOTO: Partizan. NET

Imajući sve ovo u vidu, smatramo da je jedini prihvatljiv ishod zakazane Skupštine kolektivna ostavka svih članova skupštine, upravnog odbora, te osnivanje privremenog organa koji će rukovoditi klubom do zakazivanja nove izborne skupštine, izbora novih članova skupštine koju ne mogu činiti članovi prethodnog saziva i novog rukovodstva.

Stav navijača Partizana je da su promene neophodne i neodložne, ali da ćemo podržati one čiji će cilj biti delovanje isključivo u interesu kluba, kao i promenu trenutnog statuta FK Partizan, čija je jedina svrha da se njime zloupotrebljava i uništava klub od strane Miloša Vazure, Milorada Vučelića i Žarka Zečevića, a koji predsedniku i generalnom direktoru daje ovlašćenja da samostalno i bez ograničenja zastupaju klub.

Otključavanje kluba promenom statuta prvi je preduslov koji ćemo staviti pred svakog ko pretenduje da vodi klub u narednom periodu, kao što smo na tome insistirali sve ovo vreme. Apsolutno svesni užasnog stanja u kom se klub trenutno nalazi, ne očekujemo nikakve “instant” rezultate, već dugogodišnji plan za ozdravljenje i sanaciju, počevši od toga da se stane na kraj bilo čijoj nesmenjivosti!

Ovim putem insistiramo da odlazeća garnitura fudbalskog kluba poslednju Skupštinu u ovom sazivu otvori za javnost i transparentno omogući prenos uživo na zvaničnom YouTube kanalu kluba, uz stavljanje programa, saziva, dnevnog reda, agende, izveštaja i svih odluka na uvid javnosti. Takođe, zahtevamo da se uputi javni poziv novinarima, medijima, bivšim igračima i predstavnicima navijača, da prisustvuju plenarnom zasedanju u svojstvu posmatrača.

7
1
2 Komentara
  1. Teški ološ je Zeka, izmisliče novog Vazuru, jedina brana tome su oni koji vole naš Partizan… Ne dozvolimo lažne promene u petak.

    0
    0
    Odgovori
  2. 60.000.000 дуг + 10.000.000 честитка из уефе = 70.000.000 евра…то треба угасити да непостоји,ово наведено исто важи и за звезду.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter