0
Fudbal
srbija trening 48898

FOTO: Starsport

REPREZENTATIVAC DOBIO NADIMAK „NOVI JAMAL“ PA PORUČIO: „Hoću da me pamte po imenu a ne po nadimku“!(VIDEO)

Objavljeno: 08.10.24 u 12:49

Andrija Makimović izjavio da želi da ga upamte kao legendu!

Fudbalsku reprezentaciju Srbije u novom prozoru u okviru Lige nacija očekuju mečevi protiv Švajcarske i Španije, a po svemu sudeći na terenu ćemo gledati i drugog najmlađeg igrača u A timu, nakon Andrije Živkovića.

U pitanju je njegov imenjak, Maksimović, popularan pod nadimkom Mesi. On je u razgovoru za zvaničan sajt FSS-a rekao da je često bio u Staroj Pazovi sa mlađim reprezentacijama kao i da je dobio novi nadimak od selektora Stojkovića:

-Da, često sam ovde bio sa mlađim selekcijama, pre svega kadetima, sada evo sa A timom što mi je bio san. Sve je bila šala, nazvao me je „novi Jamal“, rekao mi je samo da se opustim, treniram i da ću verovatno debitovati protiv Švajcarske-. rekao je mladi Maksimović.

Od dva nadimka izabrao je koji mu više odgovara:

-Više Mesi. Protiv Jamala sam već igrao na kadetskom Prvenstvu Evrope, obojica smo dali gol, voleo bih da se opet sretnemo na terenu. Iza sebe imam dva prvenstva u uzrastu do 17 godina, u Mađarskoj sam igrao sa godinu dana starijim igračima, postigao dva gola protiv Španije i Italije. Na Kipru smo stigli do polufinala, poraženi smo od Portugala, ali dali smo svi maksimum. San mi je bio uvek da igram za najbolji tim Srbije i sada sam ovde.- istakao je srpski Mesi.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

Andrija je nedavno postao najmlađi debitant sprkog fudbala kada je u pitanju liga šampiona:

-Pre meča sa Interom svi su me pitali da li imam strah, tremu, rekao sam da nemam…Pokazao sam na terenu i da me nije strah i da imam karakter. Ko je ostavio najveći utisak na mene od igrača Intera? Arnautović. Snažan, jak, svuda ga je bilo. Mogao sam Zomeru da dam gol, nisam imao ni sreće, sada ga neće biti u Leskovcu- dodao je Makimović.

Nakon prvog treninga sa A timom, dotakao se ko mu je idol od srpskih fudbalera:

-Aleksandar Mitrović. Protiv Portugala je postigao onaj gol i odveo nas na Svetsko prvenstvo-dodao je.

Na samom kraju je pričao o nadimku Mesi i da li mu to stvara problem:

-Da, sestra me zbog kose nazvala Mesi, on je tada isto imao dužu kosu. Ostao mi nadimak, kasnije sam igrao u školi fudbala „Vlada Dimitrijević. Zovu me sada Mesi, ali voleo bih jednog dana da me pamte kao legendu Andriju Maksimovića. Da ostavim trag u fudbalu- zaključio je Andrija Makismović.

Srbija se nalazi na trećem mestu grupe 4 Lige nacija sa jednim osvojenim bodom, dok je Švajcarska poslednjeplasiran tim bez bodova.

Standings provided by Sofascore
2
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter