0
Odbojka

Head coach Zoran Terzic Srbija - Bosna i Hercegovina zene odbojka CEV EuroVolley 2021, EP za odbojkasice, Evropsko prvenstvo u odbojci 19.8.2021. foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

BEZ NJEGA NE MOŽE: Zoran Terzić se vraća na klupu Srbije!

Objavljeno: 07.10.24 u 11:40

Terzić se vraća na mesto uspeha!

Zoran Terzić se vraća na mesto selektora odbojkaške reprezentacije Srbije! Dogovor je postignut, a trofejni stručnjak će nastaviti svoj rad tamo gde je stao 2021. godine. Prema nezvaničnim informacijama koje je preneo Meridian sport, saradnja je dogovorena na duži vremenski period.

Tokom svog odsustva, Terzić je vodio reprezentaciju Rusije, koja nije imala dozvolu za takmičenje na međunarodnim smotrama. U međuvremenu, reprezentaciju Srbije su vodili Danijele Santareli, koji je osvojio bronzanu medalju na Ligi nacija i zlato na Svetskom prvenstvu, kao i Đovani Gvideti, sa kojim su došli do srebra na Evropskom prvenstvu.

Nakon neuspeha na Olimpijadi, saradnja sa trenerom iz Vakifbanka nije produžena, što je dovelo Federaciju da se okrene proverenom rešenju. Terzić je, svakako, najbolje rešenje za srpske odbojkašice.

Takođe, važno je napomenuti da je Terzić sa ženskom reprezentacijom postigao značajne uspehe, uključujući zlato na Svetskom prvenstvu 2018. i bronzu 2006. godine. Na Evropskim prvenstvima je osvojio srebro 2007. godine, zlato 2011, bronzu 2015, zlato 2017, zlato 2019. i srebro 2021. Na Olimpijadi je uzeo srebro 2016. u Riju i bronzu 2021. u Tokiju.

4
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter