0
Košarka
Partizan v Borac Cacak Aba League Season 2024 2025

Duane Washington Jr. (C) in action against Marko Pavicevic (R) during the Aba League Season 2024-2025 match between Partizan and Borac Cacak at Stark Arena on September 25, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

DVEJN VOŠINGTON DEBITOVAO U ŠARLOTU: Amerikanac se propisno obrukao na kraju utakmice!

Objavljeno: 07.10.24 u 08:31

Mogao je da donese pobedu Šarlotu!

Prethodne večeri odigrano je nekoliko predsezonskih utakmica NBA lige, a posebnu pažnju u Srbiji privukao je susret između Šarlot Hornetsa i Njujork Niksa, koji je završen pobedom Niksa rezultatom 111:109.

Na parketu u dresu Šarlota našao se Dvejn Vošington, bivši igrač Partizana, koji je napustio klub u okviru trejda Karla Entonija Taunsa i prešao u Njujork. Niksi su morali da dodaju dodatni ugovor kako bi izjednačili finansijsku stranu dogovora.

Bek sa nemačkim pasošem proveo je na terenu osam minuta, postigavši sedam poena uz jednu asistenciju i izgubljenu loptu. Ipak, Vašington je postao tragičar utakmice. Dve sekunde pre kraja, nakon što je iznudio faul na šutu za tri poena, dobio je priliku da donese pobedu svom timu. Međutim, promašio je prva dva slobodna bacanja, što je značilo da Šarlot neće izjednačiti. Treće bacanje je morao namerno da promaši, ali nije bilo ofanzivnog skoka, te je Njujork zabeležio trijumf.

U Beogradu se još uvek ne zna da li će se Vošington vratiti nakon predsezone, ali je jasno da će Partizan imati prazninu na njegovoj poziciji do kraja ovog perioda. Takođe, klub je zaradio solidnu sumu novca, a očekuje se da će konačni iznos, za koji se spekuliše da iznosi skoro milion dolara, uskoro biti otkriven.

2
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter