0
ATP
Olimpijske igre, docek olimpijaca

FOTO: STARSPORT

NOVAK OTVORIO DUŠU: „Izgleda kao da živim savršeno izbalansiranim životom, ali verujte mi, nije tako“

Objavljeno: 06.10.24 u 16:10

„Nedostaje mi porodica kada sam na putu“

Novak Đoković, najbolji srpski teniser svih vremena, trenutno se takmiči na Mastersu u Šangaju, gde je u drugom kolu savladao mladog Amerikanca Aleksa Mikelsena rezultatom 7:6, 7:6. Iako je Đoković trebao da odigra meč trećeg kola već u ponedeljak, vremenski uslovi su poremetili raspored zbog obilnih kiša, pa je neizvesno kada će preostali mečevi biti održani.

Na konferenciji za medije nakon meča, Đoković je govorio o izazovima sa kojima se suočava, posebno u balansiranju između profesionalnog i privatnog života. Iako mnogima deluje da vodi savršen život, Novak je iskreno priznao da nije uvek sve onako kako izgleda.

Pokušavam da izbalansiram stvari, i možda izgleda kao da živim savršeno izbalansiranim životom, ali verujte mi, nije tako. Znate, veoma je izazovno i pokušavam da uživam koliko god mogu. Trudim se da budem najbolji otac, najbolji muž koji mogu da budem, uz to što sam teniser na vrhuskom nivou, ali isto tako moram da se trudim da budem najbolji sin i brat. Svi imamo različite životne rutine, drugačiji život, različite obaveze. Teško je uporediti, ali ono što jednoj osobi predstavlja savršen život i ono što ga čini srećnim, možda nekom drugom ništa ne znači – rekao je Novak.

Dok uživa u pažnji kineskih fanova, koji ga prate na svakom koraku, Đoković priznaje da mu nedostaje porodica.

Nedostaje mi porodica kada sam na putu, a istovremeno volim tenis, zaista ga volim, i imam podršku svojih najbližih da nastavim da igram. To je izazov, morap da prihvatiš realnost, sadašnjost, ali i da konstantno napreduješ, da rasteš i učiš iz iskustava koja svakodnevno živiš – dodao je Novak.

Đoković je naglasio da njegovi komentari ne bi trebalo da se shvate kao žaljenje, već kao deo života sa kojim se suočava.

Pokušavam da se ponekad podsetim kada prolazim kroz teška vremena, kao i svi drugi. Imam teške dane, ali tad se, kao verovatno i svi ostali ljudi, podsetim na ono što je najvažnije, na veze, odnose sa ljudima i tad pokušavam da budem najbolja verzija sebe. Svaki dan. I pretpostavljam da je to neka formula za život. Međutim, sve u svemu, više sam nego srećan što sam mogao doživim sve što sam iskusio u karijeri, u životu, da imam sva ova dostignuća. I, znate, veoma sam zahvalan Bogu što mi je dao ovu priliku – poručio je Đoković.

2
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter