0
Fudbal
Serbia v Spain 2024 UEFA Nations League 2024/25 League A Group A4

FOTO: STARSPORT

SELEKTOR PIKSI OBJAVIO SPISAK ZA ŠVAJCARSKU I ŠPANIJU: Povratak otpisanog! (FOTO)

Objavljeno: 04.10.24 u 12:15

Kapiten Mitrović je tu!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, zvanično je predstavio konačan sastav tima za predstojeće mečeve u okviru Lige nacija. Srbija će prvo dočekati Švajcarsku u Leskovcu 12. oktobra, a zatim se suočiti sa Španijom u Kordobi 15. oktobra.

Sa šireg spiska reprezentativaca ispali su golman Marko Ilić iz Crvene zvezde, Srđan Babić, štoper moskovskog Spartaka, Stefan Mitrović iz Levena i napadač Salzburga Petar Ratkov.

Na listi pozvanih su i petorica igrača koji bi mogli prvi put obući dres reprezentacije. To su Nikola Čumić, Dejan Zukić, Aleksandar Ćirković, Andrija Maksimović, te Mihailo Ivanović.

Velika vest je i povratak Aleksandra Mitrovića, najboljeg strelca Al Hilala, koji se vraća u reprezentaciju kao glavni adut u napadu.

Spisak igrača po pozicijama:

Golmani: Predrag Rajković, Vanja Milinković-Savić, Aleksandar Jovanović.
Odbrana: Nikola Milenković, Strahinja Pavlović, Strahinja Eraković, Jan Karlo Simić, Kosta Nedeljković.
Vezni red: Saša Lukić, Ivan Ilić, Marko Grujić, Nemanja Maksimović, Saša Zdjelar, Lazar Samardžić, Andrija Živković, Veljko Birmančević, Nikola Čumić, Dejan Zukić, Aleksandar Ćirković, Andrija Maksimović.
Napad: Aleksandar Mitrović, Luka Jović, Dejan Joveljić, Mihailo Ivanović.

6
5
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter