1
Košarka

Nebojsa Covic Partizan - Crvena Zvezda, KLS Liga finale, superliga 5.6.2024. (credit image & photo: Srdjan Stevanovic/ STARSPORT)

NEBOJŠA ČOVIĆ TOTALNO RASKRSTIO SA CRVENOM ZVEZDOM: Podneo ostavku na još jednoj važnoj funkciji!

Objavljeno: 04.10.24 u 12:01

Posle KK sada napušta i SD Crvena zvezda!

Nebojša Čović, koji je do sada obavljao funkciju predsednika Košarkaškog kluba Crvena zvezda, zvanično je preuzeo rukovodeću poziciju u Košarkaškom savezu Srbije, nakon što je u utorak na Skupštini KSS imenovan za novog predsednika. Na toj funkciji biće u naredne četiri godine.

U skladu sa Zakonom o sportu, koji nalaže da se određene funkcije ne mogu kombinovati, Čović je odmah podneo ostavku na mesto predsednika KK Crvena zvezda, kluba koji je vodio više od decenije. Dva dana kasnije, usledila je i njegova ostavka na funkciju potpredsednika Skupštine Sportskog društva Crvena zvezda, gde je prethodno bio i predsednik Upravnog odbora, što je potvrđeno u zvaničnom saopštenju kluba.

Nakon ovih dešavanja, Čović se obratio javnosti i izneo razloge za povlačenje, naglasivši da to radi u interesu srpske košarke i kako bi se distancirao od Zvezde.

Uveren sam da će Crvena zvezda kao najbrojnije sportsko društvo i velika porodica nastaviti da raste svesna svog ogromnog uticaja i važnosti koju ima u ovom društvu, praćena od milionske armije navijača, kao i da će nastaviti da osvaja medalje i beleži uspehe, ali i da jača svoj brend koji je prepoznatljiv u celom svetu. Kao neko ko je dugi niz godina bio deo našeg sportskog društva kao predsednik KK Crvena zvezda, predsednik UO SD Crvena zvezda i potpredsednik Skupštine SD, želim ovom prilikom i da Vam poželim mnogo uspeha i sreće u daljem radu – poručio je Čović u pismu koje je objavljeno na zvaničnom sajtu.

0
1
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter