1
Domaći fudbal
inter zvezda 3689

FOTO: Starsport

NIKAKO NIJE DOBRO ŠTO SE TIČE UEFA KOEFICIJENTA: Hrvati pobegli, Grci već predaleko! (FOTO)

Objavljeno: 04.10.24 u 08:53

A razočarenja se samo nižu!

Srpski fudbalski klubovi doživeli su još jedan neuspeh na međunarodnoj sceni tokom ove nedelje, čime su dodatno otežali poziciju Srbije na UEFA listi.

Crvena zvezda pretrpela je ubedljiv poraz od Intera u Milanu sa 4:0 u okviru drugog kola Lige šampiona, dok je TSC iz Bačke Topole izgubio od Astane u gostima sa 1:0, u svojoj premijernoj utakmici u Ligi konferencija.

Ovi rezultati doveli su do toga da Srbija ostane bez osvojenih bodova ove nedelje, zadržavši se na 20. poziciji UEFA rang liste sa 23.675 poena.

Situaciju dodatno komplikuje činjenica da je Hrvatska povećala svoju prednost zahvaljujući remiju Dinama iz Zagreba sa Monakom (2:2), čime su Hrvati dostigli 25.275 bodova.

Grčka, koja se trenutno nalazi na željenoj 15. poziciji sa 30.250 bodova, drži mesto koje garantuje dva tima u Ligi šampiona. Srbija je izgubila šanse za povratak na tu poziciju, a u slučaju da Zvezda i TSC ne ostvare pozitivne rezultate u nastavku takmičenja, postoji velika mogućnost da Srbija padne ispod 20. mesta.

Poljska, Škotska i Danska trenutno zauzimaju 18., 17., i 16. mesto na UEFA rang listi, dok je trenutni položaj Srbije posledica neuspeha u kvalifikacijama Partizana, Vojvodine, Radničkog i TSC-a.

uefa
FOTO: Printscreen/kassiesa.net

Takođe, loš start Crvene zvezde u Ligi šampiona i porazi srpskih klubova tokom prošlih sezona dodatno su narušili statistiku i plasman na evropskoj sceni.

1
0
1 Komentara
  1. Па како да буде добро кад је политика уништила све па и српски фудбал и то у корист једног клуба.
    Све ће бити горе и горе.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter