0
Evrokupovi
FOTO FC Astana

FOTO: FC Astana

TSC PRETRPEO PORAZ U PRVOM KOLU LIGE KONFERENCIJA: Srpski predstavnik je bio bolji rival, ali Astana osvaja tri boda! (VIDEO)

Objavljeno: 03.10.24 u 20:56

Eh ta prečka…

Fudbaleri TSC-a iz Bačke Topole poraženi su sa 1:0 u prvom meču Lige konferencije protiv kazahstanske Astane. Iako su gosti tri puta pogodili prečku, nisu uspeli da realizuju svoje prilike, dok je domaćin iskoristio jednu šansu iz prekida za pobedu.

Utakmica je počela oprezno, ali je Astana povela već u 15. minutu. Nakon kornera, Jan Vorgovskij je asistirao Litvancu Kiprasu Kazukolovasu, koji je glavom poslao loptu u mrežu.

TSC je bio bolji u nastavku, a Pantović je prvi put uzdrmao prečku udarcem sa distance u 30. minutu. Đakovac je u finišu prvog poluvremena, sa preko 25 metara, još jednom zatresao okvir gola.

Na samom početku drugog dela, Ćirković je, nakon odličnog okreta u šesnaestercu, treći put pogodio prečku. TSC je nastavio sa pritiscima, ali sreća nije bila na njihovoj strani. Kamara je mogao da poveća prednost domaćina u 51. minutu, ali je promašio iz izgledne situacije.

Problem za TSC nastao je u 70. minutu kada je Ifet Đakovac doživeo lakši potres mozga, pa je morao da napusti igru. Uprkos naporima, Stanićev pokušaj makazicama u 73. minutu nije doneo izjednačenje, kao ni šut Prestiža šest minuta kasnije. Na kraju, golman Astane Čondrić zaustavio je slobodan udarac Stanića i osigurao pobedu domaćina.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter