10
AdmiralBet ABA Liga

during the Aba League Season 2023-2024 Final Game 3 match between Partizan and Crvena Zvezda at Belgrade Arena on May 19, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©)

STRASTI SE NE SMIRUJU: Crvena zvezda uputila oštro pismo vrhu ABA lige i udarila na Partizan!

Objavljeno: 02.10.24 u 20:17

„Licemerno je sakrivati se od takvih akcija koje očigledno ne daju rezultate“

Košarkaški klub Crvena zvezda brzo je reagovala na dešavanja koja su usledila posle utakmice između Partizana i Borca iz Čačka. Crveno-beli su poslali dopis ABA ligi, u kojem zahtevaju da se takvo ponašanje sankcioniše, smatrajući ga neprimerenim i neprihvatljivim.

Tokom meča, čule su se uvrede upućene predsedniku Srbije, a na kraju su uvrede bile usmerene ka supruzi tadašnjeg predsednika Crvene zvezde, Nebojše Čovića.

Pismo Zvezde, koje je upućeno direktoru lige Dubravku Kmetoviću i sportskom direktoru Miliji Vojinoviću, prenosimo u celosti:

Poštovani, preskočićemo bilo kakav uvod, kurtoaziju i navešćemo odmah i konkretno razloge za ovaj dopis. Tiče se budućnosti ABA lige i izazova koji Vas očekuju. Već na startu nove sezone dobili smo najavu šta možemo da očekujemo i kako neki shodno izjavama pre sezone „neće ćutati“ i obračunavati se sa „nestomišljenicima“? Da li u to spada i konstantno vređanje tokom utakmice sudije Ivana Stefaniovića od strane prvog trenera KK Partizan? Zbog čega i čemu to vodi?

U sredu, 25. septembra 2024. godine, odigrana je utakmica 1. kola ABA lige između KK Partizan i KK Borac u Beogradskoj Areni. Ali je ponovo „tema“ na tom meču u vidu pogrdnih skandiranja i uvreda bio naš klub, predsednik Republike Srbije, predsednik našeg kluba i članovi njegove porodice!

Upozoravamo Vas da se ovaj trend iz prethodnih sezona nastavlja očigledno i ovo zaista prevazilazi svaku meru, kao i ponovo odsustvo reakcije prvog sudije nakon ovakvih ispada (bez prekida utakmice i upozorenja publici).

Nadamo se da ste svesni da ABA liga (koja uporno i dosledno urušava svoj ugled zbog blagih kazni za ovakve incidente) ulazi u poslednju godinu ugovora sa TV Arena i MTS Swiss. Zašto Vam ovo navodimo? Zato što niko ne želi u direktnim prenosima da sluša uvrede, omalovažavanja i lečenje nečijih frustracija, već da gleda košarku!

Zbog toga očekujemo od Vas da već od starta ove sezone preduzmete konkretne korake po ovom pitanju, i kaznama odmah stavite do znanja da ovo ludilo mora da stane! Podsetićemo Vas da je prijateljska utakmica u Beogradu pre 10 dana prekinuta na 10 minuta.

Ako je ovako već u prvoj utakmici u novoj sezoni, verujemo da će ovo iživljavanje nad gledaocima, publikom u halama koja želi da gleda košarku i to u sezoni u kojoj KK Partizan promoviše nenasilje i krilaticu „srce, ruke, glas“ (ali očigledno ili neuspešno ili tek pro forma radi), onda ne znamo šta da očekujemo u narednim mečevima? Licemerno je sakrivati se od takvih akcija koje očigledno ne daju rezultate, a imamo osnovanu sumnju da neki i ne žele da takve akcije daju bilo kakav efekat.

50
68
10 Komentara
  1. U principu sam protiv vređanja bilo koga, pa i KK Crvena Zvezda, ali ne mogu da ne primetim licemerje uprave tog kluba.
    Ako su toliko osetljivi na uvrede upućene sudiji i predsedniku njihovog kluba, zašto dizvoljavaju svojim navijačima, da na najružniji način vređaju trenera Partizana, zašto su na svom stadionu ismevali žrtve masakra u Ukrajini, zašto vređaju SD Partizan na nacionalnoj osnovi, i navijače Partizana nazivajući ih franjevcima, to je poteklo od članova uprave njihovog kluba.

    1
    0
    Odgovori
  2. Oni koji se ponose time što vređaju žene i decu su moralne nakaze. Takođe i oni koji im pružaju podršku u tome.

    0
    0
    Odgovori
  3. bolesnici mozeli proci sedam dana de ne napadate partizan. stoko vodite racuna o sebi , sto se vi sekirate za vucica i corka

    4
    1
    Odgovori
    • A vi, koji ste vređali žrtve masakra u Buči ( Ukrajina), vređali ste fudbalera Ibrahimovića i košarkaškog trenera Atamana na nacionalnoj osnovi, trenera Partizana Obradovića nazivate najpogrdnijim rečima i najgore prozivate ga na nacionalnoj osnovi.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter