0
Evrokup

Dejan Radonjic Panathinaikos - Partizan, Evroliga Euroleague, Atina 3.11.2022. Novemnbar 3. 2022. photo: STARSPORT

RADONJIC RAZBIO ALIMPIJEVIĆA! Ekipa Nenada Čanka pretrpela poraz od pretendenta za titulu!

Objavljeno: 01.10.24 u 22:42

U duelu ekipa dva bivša stratega Crvene zvezde, pobedu odneo stariji stručnjak!

Košarkaši Bahčešehira koji sa klupe predvodi Dejan Radonjić ostvarili su pred svojim navijačima ubedljivu pobedu nad ekipom Bešiktaša u drugom kolu Evrokupa 87:66! Ekipa Dušana Alimpijevića je odlično započela utakmicu i povela 13:8 na sredini prve četvrtine ali je onda domaća ekipa preuzela kontrolu i gazila do kraja utakmice i ubedljivo slavila posle 40 minuta igre.

Najefikasniji u pobedničkom timu je bio je  Marko Simonović sa 14 poena i 5 skokova, 13 je imao Šehmus Hazer, po 12 Džejlin Smit, Kavano i Odijase, dok je 11 poena imao Mateuš Ponitka. U ekipi Bešiktaša, 15 poena i 6 skokova je imao Morgan, 12 Kelan Martin i 10 Emanuel Teri, dok je 9 imao Derek Nidam uz 4 asistencije.

Još jedan srpski trener je večeras imao nastup u Evrokupu, a to je Nenad Čanak sa njegovim Lijetkabelisom i oni su ubedljivo poraženi od glavnog kandidata za titulu Hapoel Jerusalima, 94:74.

Lijetkabelis je sjajno počeo utakmicu protiv izraelskog tima, ubacio je 25 poena u prvoj četvrtini i u drugoj doživeo potom i postigao svega 11 što je utabalo put ka porazu.

U drugom poluvremenu je viđena velika borba, sve do sredine četvrte deonice kada su Smit i Harper zatrpali Lijetkabelis i napravili ključnih +10 za Hapoel.

Najefikasniji je bio Džered Harper sa 23 poena, dok je 20 imao Jovel Zosman, 15 Smit i 12 Kris Džonson. U redovima Lijetkabelisa, 13 je imao Bickauskis, a po 12 Kalaicakis i Kovlijar.

Jedini predstavnik regionalne lige koji je nastupao večeras je ekipa Cedevita Olimpije koja je u prilično neizvesnoj utakmici savladala Italijansku ekipu Venecije na domaćem terenu 87:82.  Bilo je nekoliko promena vođstva, ali je slovenačka ekipa ostala hladnije glave i na kraju obradovala svoje navijače.

U pobedničkoj ekipi najbolji su bili Devin Robinson i Jaka Blažič sa po 17 poena, kao i Aleksej Nikolić sa 12 poena i 5 asistencija. Najbolji pojedinac u poraženoj ekipi je bio Tajler Enis, nadomak tripl-dabla sa 23 poena, osam skokova i sedam asistencija. Pratio ga je Kajl Viltjer sa 14, a dvocifreni su bili Sims sa 11 i Moreti sa 10 poena.

Ovo je druga vezana pobeda Cedevita Olimpije, koja je savršeno započela novu sezonu, nakon što su prošlu završili sa ukupno jednom pobedom za ceo regularan tok takmičenja Evrokupa.

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore

 

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter