0
ATP

Novak Đoković i Janik Siner (FOTO: Starsport)

OGLASIO SE ADVOKAT JANIKA SINERA: Evo kakva je situacija sa Janikom i steroidima!

Objavljeno: 30.09.24 u 21:36

Sinerov advokat očekuje da se neće desiti ništa loše!

Nakon žalbe Svetske agencije za antidoping (WADA) na odluku Međunarodne agencije za teniski integritet(ITIA) koja je Italijana blago kaznila.

Povodom toga oglasio se Džejmi Singer, advokat najboljeg tenisera sveta za „Gazetu delo sport“

Prvo, niko ne optužuje Janika da je imao koristi od klostebola – potom je nastavio

– I ja sam bio iznenađen ovakvim raspletom – ističe.- Kada je Janiku ustanovljena veoma mala količina klostebola, ITIA je shvatila senzitivnost cele situacije i obratila se nezavisnom ekspertskom telu umesto da sama presudi. Nadali smo se da je iskustvo trojice specijalista Sportskog panela, uz veoma dobro obrazloženu i dokumentovanu situaciju, dovoljno da ubedi sve strane da je ceo slučaj rešen na korektan način.

VADA ne traži oduzimanje poena i novčane zarade već traži suspenziju.

Bili smo svesni da takva mogućnost postoji, da VADA ima puno pravo na takav potez. Njihova žalba je unutar mogućnosti koje su im na raspolaganju a dobro znamo koliko je komplikovan proces provere dopinga i čuvanja integriteta sporta. Međutim, i pored toga smatramo da žalba nije bila neophodna.

Ono što fascinira je da Siner nije izgubio nijedan meč otkako je doping afera izbila. Iako su pritisci sa svih strana ogromni, iako nema mira, ni spokoja, on je osvojio Ju-Es open, a sada odlično gura i u Pekingu, gde brani titulu. U četvrtfinalu je savladao Čeha Lehečku sa 6:2, 7:6 (8:6), a u polufinalu igra protiv najvećeg iznenađenja turnira, Kineza Junčaoketea Bua, 96. na svetu.

0
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter