3
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

MOŽE LI SRBIJA BEZ ABA LIGE?! Evo šta kaže proslavljeni trener!

Objavljeno: 30.09.24 u 16:59

Evo šta je nekadašnji trener Limoža izjavio!

Proslavljeni košarkaški trener a sada predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković izjavio je da ne možemo bez ABA lige.

 

Neću se složiti sa ljudima koji ne žele da ABA postoji. Nebojša Čović jako dobro zna kada sam doveo Bertomeua u Savez. Smatram da mi bez ABA ne možemo. Voleo bih da se napravi Liga Srbije, ali da se potpišu oni koji to urade. Da znamo koga ćemo jednog dana da kritikujemo.- a potom je nastavio:

-Ili da hvalimo. Imam i jedno pitanje – gde je sedište ABA lige? Nije u Beogradu. Nego? Lepi Zagreb grad. Zašto nije u Beogradu? Koliko ligaša imamo ovde? Možemo li naći novog Šapera koga su se svi plašili? Hajde ti loše sudi pred njim!. Zamolio me Boša Tanjević da vam prenesem da je sve ovo i njegov stav-, rekao je Maljković ,prenosi Meridian sport.

„Evroliga ide dobrim smerom. Na dobrom putu su, pune dvorane. Sreća je da je na čelo FIBA Evrope – koju ne poštujem lično – došao Horhe Garbahosa. Sreća je što su tu dvojica koji mogu da razgovaraju – Dejan Bodiroga i Garbahosa. Blizu smo rešenja koje može da bude dobro za evropsku košarku. Poboljšano je i suđenje, napredovalo nego kada sam ja igrao Evroligu“ – tvrdi nekadašnji trener Limoža.

Ipak, Maljković je imao šta da zameri.

„Mnogo je teže biti trener danas nego u mom periodu. Imate sve više utakmica. Meni se dešavalo da uzleti avion, a ja ne znam gde idem. Ta amnezija traje i desetak sekundi. Toliki je broj utakmica. Kako mogu moje kolege da se spreme dobro za sledeći meč? Nikako.“

5
1
3 Komentara
  1. Jugoslaviju su stvorili Srbi,a Srbi su je i unistili.. SFRJ je bila drzava u kojoj su ziveli svi Srbi, i bilo nas je oko 10 miliona.. Na tim istim prostorima sada zivi malo vise od 7 miliona Srba…Gde su ostali? Kada se SFRJ raspadala bili smo protiv Evrope a sada ih ljubimo u guz.cu da nas prime.. Ko je nama kriv sto svaki Crnogorac, pa i Milosevic, dodje u Beograd kao Srbin, ocerupa Srbiju i vezba svetskog coveka, a onda postane Crnogorcina..Gde su Miloseviceva deca? Biti na celu drzave i kurciti se preko tudjih ledja je krivica nas naivnih Srba sto nismo iskoristili sansu SFRJ..
    Bio je jedan pokusaj 1977.g. o kome se skoro nista ne zna, a to je bila poslednja sansa za nas Srbe.. Istu je upropastio Srbin koji je kasnije bio prvi covek Srbije, a stradala Jovanka Broz.. Zbog ove gospodje, osudjen sam da sam nacionalista,i cetvrt veka bio „Simon Vizental“ u zelji da otkrijem istinu o patnjama „velike Srpkinje“. Da se vratim na ABA…Covic javno pljuje po Hrvatima a ispod zita saradjuje. Tako i sada za ABA,kosarka nije u prvom planu… ABA je Čović zagovarao i to pretnjom Partizanu, pre svega zbog Privredne banke Zagreb.. Zasto? Pa iz istog razloga zasto zeli da napusti ABA… Sada na celu KSS zeli i KSL u svojim rukama, a onda kazne za sako, kazne za Vesnu, kazne za Ficu,….sve dok ne ostanu jedan klub, i Vesnin privatni….

    0
    0
    Odgovori
  2. Cepaj ti samo u lepi zagreb grad sa svojim drugarom bošom, obojca ste osvedočeni drugosbijanci iliti komunjare duboko u srži, a svi znamo da nam je taj komunizam iliti titoizam doneo samo zlo a ništa dobro. HOĆEMO SRPSKU LIGU ZA BUDUĆE SRPSKE REPREZENTATIVCE !

    P.S. Podrska Šapiću za iseljenje bezpravno nastanjenih stanovnika kuće cveća ! aj palite oboje tamo odakle ste došli u svoj banana state

    2
    0
    Odgovori
  3. Biće nama svima bolje kad odu Svetom Petru na istinu svi ovi jugoNostalgičari, a i to će polako..boliologija radi svoje…
    Hoćemo, Kraljevo, Vršac, Niš, Novi Sad, Suboticu, Užice, Kragujevac, Čačak, Sombor i Igokeu iz Laktaša uz Beograđane eto sjajne lige 12-14 klubova u kojima će NAŠA SRPSKA deca imati priliku da igraju najmanje 4x godisnje sa Beogradskim Euroligasima, i tako se razvijaju u nove reprezentativce OVE zemlje. A ne da mi održavamo u zivotu preminulu košarku u hrvackoj, sloveniji, makedoniji, crnoj gori ( u bosni je davno zamrla ) Sve je Kari lepo rekao, nećemo imati reprezentaciju uskoro ako nastavimo sa ovom Frankenštajn ligom, živi bili pa videli..

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter