0
ATP
2023 Davis Cup Final Malaga Srbija v Italija Semifinal

FOTO: STARSPORT

PRVI ČOVEK ITALIJANSKOG TENISA BRANI SINERA: Stao u odbranu Italijana u doping skandalu!

Objavljeno: 28.09.24 u 16:38

Evo šta je imao da poruči Italijan!

Janik Siner, trenutno jedna od glavnih teniskih tema u svetu, uspeo je da se plasira u četvrtfinale turnira u Pekingu pobedom nad Rusom Romanom Safiulinom rezultatom 2:1. Ipak, njegova situacija je komplikovana zbog doping afere koja ga prati.

Svetska antidoping agencija (WADA) podnela je žalbu Međunarodnom sudu za sportsku arbitražu (CAS) nakon što je Siner bio oslobođen optužbi u vezi sa slučajem iz marta.

WADA tvrdi da prvobitna odluka nije bila ispravna i traži suspenziju za italijanskog tenisera u trajanju od 12 do 24 meseca. Odluku će doneti CAS, a ishod može značajno uticati na Sinerovu karijeru.

O ovome se oglasio i Siner,  a sada se javio i prvi čovek italijanskog tenisa, Binagi.

„Imamo veliko poverenje u CAS, koje će morati da stavi tačku na slučaj. Siner na svojoj strani nema samo dokaze, već i oslbađajuću presudu tri nezavisna tela. Siguran sam da će jedini efekat žalbe WADA biti pozitivan, jer će utvrditi Sinerovu nevinost i jednom zauvek okončati ovu aferu, vraćajući nam šampiona“, rekao je Binagi.

0
3
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter