1
ATP

FOTO: Printscreen/X

SAGA OKO JANIKA SINERA NIJE GOTOVA: Svetska antidoping agencija tužila Italijana i traži dve godine suspenzije!

Objavljeno: 28.09.24 u 12:22

„WADA smatra da zaključak o „bez krivice ili nepažnji“ nije bio ispravan prema važećim pravilima“

Saga oko slučaja Janika Sinera i dalje traje, a najnoviji razvoj događaja uključuje žalbu Svetske antidoping agencije (WADA) Međunarodnom sudu za sportsku arbitražu (CAS).

WADA osporava zaključak prethodne istrage, u kojoj je Siner oslobođen odgovornosti uz obrazloženje „bez krivice ili nepažnje.“ Prema WADA-i, ta procena je netačna, i smatraju da je italijanski teniser, trenutno prvi na svetu, kriv za prekršaj.

Svetska antidoping agencija (WADA) potvrđuje da je 26. septembra podnela žalbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u slučaju italijanskog tenisera Janika Sinera, koji je od strane nezavisnog suda Međunarodne agencije za integritet u tenisu (ITIA) proglašen za osobu koja nije kriva ni nepažljiva, nakon što je dva puta testiran pozitivno na klostebol, zabranjenu supstancu, u martu 2024.

WADA smatra da zaključak o „bez krivice ili nepažnji“ nije bio ispravan prema važećim pravilima. WADA traži period neodobravanja od jedne do dve godine. WADA ne traži diskvalifikaciju bilo kakvih rezultata, osim onih koji su već doneseni od strane prvostepenog suda.

S obzirom na to da je ova stvar sada na čekanju pred CAS-om, WADA neće davati nikakve dodatne komentare u ovom trenutku – stoji u saopštenju na zvaničnom sajtu WADA.

1
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter