4
Domaći fudbal

novembar 23.2019.. Nis, Srbija, Radnicki Nis, Super liga Srbije Zvezda (credit image & photo: Vanja Keser/ STARSPORT) Milorad Kosanovic

KOSANOVIĆ: „Tri-četiri kluba igraju za Zvezdu, Terzićev sin je predsednik OFK Beograda – to je sramota!“

Objavljeno: 27.09.24 u 11:49

„Prvenstvo je završeno. Samo onaj ko se pravi blesav i lud neće to da vidi“

Milorad Kosanović, proslavljeni srpski stručnjak i bivši trener Crvene zvezde, u razgovoru za Informer prokomentarisao je trenutno stanje u Superligi, naglašavajući očiglednu dominaciju Zvezde u domaćem prvenstvu.

Nakon ubedljive pobede od 4:0 nad Partizanom na njihovom stadionu, Zvezda je ostavila rivala sa velikim zaostatkom od 11 bodova, što, prema Kosanoviću, dodatno potvrđuje njen suvereni status lidera.

„Partizan ne može nikako da stigne Zvezdu, to znamo već tri godine. Zvezda ima svu prednost na svojoj strani i ona gazi. Tri-četiri kluba igraju za Zvezdu ovu prvenstvo, tako da je takmičenje završeno. Samo onaj ko se pravi blesav i lud neće to da vidi“, rekao je Kosanović.

Fudbal Super League Season 2019-2020
Rad v Radnicki Nis
head coach Milorad Kosanovic
Beograd, 26.10.2019.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Pojasnio je čitavu situaciju.

„Terzićev sin je predsednik OFK Beograda, a kum mu je trener. To je sramota što se to tako radi. Gde je fudbalska škola Vojvodine, Partizana i OFK Beograda. Mi ne pravimo više igrače, mi kupujemo škart iz Afrike i Azije“, rekao je on.

Ipak, postoje timovi sa kojima je zadovoljan, između ostalih, tu je Mladost iz Lučana.

„Mladost je očistila tim iz vremena kada sam ja bio tamo i ostavili su ono što vredi. Kupili su ozbiljne igrače, a Lalatović to vodi na svoj način. Njemu odgovara taj fudbal jedan na jedan koji se danas igra. Mislim da neće tako lako ispustiti te prve tri pozicije u borbi za Evropu“, kaže Kosanović.

Šta je potrebno za napredak srpskog fudbala?

„Moraju da se obnove institicije, tu moraju da rade ljudi koji su ozbiljni i stručni. Mi moramo da menjamo sve da postavimo fudbal na zdrave noge. Ne treba neko da tu bude zato što je nečiji rođak ili kum. Ja to pričam već deset godina, da moramo da se uozbiljimo. Kupujemo kojekav škart iz Afrike i Azije. Na kraju si ti taj koji dobijaš po nosu“, objasnio je Kosanović.

60
14
4 Komentara
    • DeDA JE STOPOSTO U PRAVU SVAKA MUJE NA MESTU SAMO NIJE SMEO DA KAZE DA JE ZVEZDA I TERZICI ALKSANDRA VUCICA ON IH FINANSIRA SA NASIM NOVCEM KAZITEMI KAKO SETO ZAVE NO NICIJA NESIJA DO ZORE UZ BOZIJU POMOC IZACICE DELO NA VIDELO

      1
      1
      Odgovori
  1. Teska ljubomora… sta da se radi.
    OFK i Mladost 2. i 3. dok su TSC, Vojvodina i zene u crnom u plejautu trenutno. Mora da je neko drugi kriv i sto na kraju bude po 20 bodova razlike iza prvog na tabeli, a ne 2.

    4
    9
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter