4
Domaći fudbal
Ostoja Mijailovic Press Conference

Ostoja Mijailovic Press Conference

OSTOJA MIJAILOVIĆ SE OGLASIO POVODOM SITUACIJE U FK PARTIZAN: „Stižu mi poruke da ih preuzmem!“

Objavljeno: 25.09.24 u 14:28

„Stanje nije loše, stanje je katastrofalno.“

Predsednik Jugoslovenskog sportskog društva Partizan i lider košarkaškog kluba iz Humske, Ostoja Mijailović, oštro je kritikovao stanje u fudbalskoj sekciji Partizana, ističući da je trenutna situacija alarmantna.

U razgovoru za „Informer“, Mijailović je poručio da je debakl u 174. večitom derbiju protiv Crvene zvezde, u kojem je Partizan izgubio sa 4:0, jasan pokazatelj urušavanja kluba.

– Mislim da je svakom dobronamernom čoveku, bio on navijač Partizana ili nekog drugog kluba, jasno u kakvom je stanju FK Partizan i kako aktuelna uprava radi. Stanje nije loše, stanje je katastrofalno. A rad uprave sam toliko puta komentarisao da sam dosadio više sam sebi. Jedini uspeh ove uprave FK Partizan je što su uspeli da kreiraju takav statut da sami sebe postavljaju i da su prema važećim aktima sami sebi nadređeni. Oni postavljaju delegate u skupštini koja ih potom bira. To je neverovatno- rekao je Mijailović.

Kao navijač Partizana, Mijailović je izrazio duboku zabrinutost zbog ubedljivog poraza od najvećeg rivala, naglašavajući da je izlaz iz krize gotovo nevidljiv.

– Nisam bio optimista pre te utakmice i pribojavao sam se lošeg ishoda po nas. Taj poraz je težak i veoma teško sam ga podneo pre svega kao navijač Partizana i onda kao predsednik JSD Partizan. Na žalost, rezultat te utakmice je verovatno samo ilustracija stanja u kom se FK Partizan nalazi i pokazatelj koliko teško će biti da se naš fudbalski klub oporavi i dovede u stanje da ponovo bude ponos čitave crno-bele porodice – dodao je on.

Mijailović je takođe kritikovao rad aktuelnog rukovodstva, uključujući predsednika Milorada Vučelića i generalnog direktora Miloša Vazuru.

Ne mogu da se uzdam u njihov moral, da će uvideti grešku i povući se sami. Mogu da se uzdam u to da će ustuknuti pod pritiskom svih koji vole Partizan i koji na kraju krajeva vole srpski sport. Urušavanje FK Partizan nije samo urušavanje jednog kluba, to je loše i po srpski fudbal i srpski sport u globalu – poručio je Mijailović.

Kada je reč o budućnosti, naglasio je da JSD Partizan želi da pruži podršku, ali da je potrebna hitna promena unutar kluba.

Sportsko društvo reaguje u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima. Pokušali smo da uvedemo privremenu upravu prema važećim aktima, ali je to na jedan neuobičajen način ostavljeno po strani. JSD je spremno da na svaki mogući način pomogne, ali moramo biti svesni da stožer čitavog društva mora da bude upravo finansijski stabilan fudbalski klub – izjavio je Mijailović.

Na pitanje o tome da li bi preuzeo odgovornost za FK Partizan, Mijailović je rekao da to nije u njegovim planovima:

Usput, svaki dan putem društvenih mreža mi stiže gomila poruka da preuzmem FK Partizan, već sam govorio o tome, nisam zainteresovan. Sedam godina sam u KKP, preuzeo sam klub 2017. koji je dugovao 15 miliona i imao budžet 1,3 miliona evra. Danas klub ima skoro 20 puta veći budžet i ne duguje nikom ništa – naglasio je Mijailović.

Mijailović o Ljajiću kao potencijalnom predsedniku:

Mijailović je otvoren za ideju da Rasim Ljajić preuzme vođstvo u FK Partizan, ali ističe da bi trebalo da dovede i privrednike koji će pomoći u revitalizaciji kluba.

Ljajić je iskusan funkcioner, bio je već u fudbalu i sigurno bi doneo nešto novo u klub. Važno je da, ukoliko bi Rasim Ljajić došao, on ne bude jedinka, već da po ugledu na KK Partizan, u klub dovede i velike privrednike – poručio je Mijailović.

19
3
4 Komentara
  1. Sami sebe uništite, a drugima se smejte… Imate toliko veliku mržnju koja se vidi iz aviona… Sve ste to zaslužili sto vam se desava… A nikad spretniji niste bili nego onda kada je nama ugašena struja zbog dugova i kada smo slali SMS poruke i nasladjivali se… Toliko od mene…

    0
    1
    Odgovori
    • Kazi koja je to vlast bila za Partizan a ja cu ti reci koja nije bila za Zvezdusvih 100 %.Vidi se iz aviona da cak i kad je Vesic bio u fk (pre toga su on Zezelj i Pauk trpali u kk) drzava vam nije dala nista a sve te godine su timovi vredeli skoro isto a danas jedan sloro tri pura vise.Tada je jedini sponzor na dresu tima koji je igrao sa galaktikosima 0:0 i 0:1 bio eps zbog duga od 450 hiljada evra a danas je na dresu tima koji je u LS 32 od 32 Gasprom sa 5+ miliona evra godisnje (prodat im NIS za 400 miliona a recimo samo GSP im duguje toliko i tako 15 godina).Vidi se iz aviona…

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter