0
Košarka
Mega Mis Partizan

Mega Mis Partizan

AVRAMOVIĆ PROGOVORIO O RASTANKU SA PARTIZANOM: „Fantastična odluka!“

Objavljeno: 25.09.24 u 12:19

„Najnormalnije smo se rastali, bez trzavica.“

Srpski reprezentativac, Aleksa Avramović uspešno se adaptirao na život u Moskvi, nakon prelaska iz Partizana u redove CSKA. Njegov transfer izazvao je komentare o tome kako bi odsustvo iz Evrolige moglo uticati na dalji tok karijere.

Fantastična odluka. CSKA je uz Real Madrid najbolji klub u Evropi i po svim parametrima oni to pokazuju. I organizaciono i u svakom smislu, a i Moskva je izuzetan grad. Gledao sam šta je najpozivitnije po mene, a nisam mnogo bolje mogao da nađem i prođem u Evropi – rekao je Avramović za „Sport klub“.

Iako je zbog obaveza sa reprezentacijom stigao poslednji, prilagodba timu nije mu predstavljala problem.

Nije bilo teško prilagoditi se iako sam se poslednji priključio timu zbog obaveza sa reprezentacijom. Ima Srba u Moskvi, ima ih i u fudbalskim klubovima Spartak i CSKA. Srđan Babić mi je komšija. Neke momke iz ekipe sam od ranije poznavao i zaista mi je bilo lako da se naviknem.

Osvrnuo se i na odlazak iz Partizana, rekavši da je bio deo prirodnog razvoja situacije.

Odlazak iz Partizana bio je normalan sled okolnosti. Partizan je menjao tim, klub je imao neke nove planove tako da sam i ja razmišljao šta je najbolje za mene. Sve je bilo transparentno, nije bilo ništa sakriveno. Vagao sam ponude i na kraju izabrao CSKA. Najnormalnije smo se rastali, bez trzavica.

Upitan da li bi ostanak drugih igrača u Partizanu promenio njegovu odluku, Avramović je odgovorio:

Ne mogu da razmišljam i da pričam o nekim stvarima koje se nisu desile i koje se neće desiti. Ovo je realnost. Ja sam trenutno igrač CSKA i ne želim uopšte da razmišljam o tome šta bi bilo kad bi bilo.

Za tri godine provedene u Partizanu, ima samo najlepše reči.

Fantastično iskustvo, ništa ne bih menjao. Opet bih uradio isto. Fenomenalna energija što se tiče navijača i celog tog vajba oko Partizana. Iskustvo iz koga sam mnogo naučio u svakom smislu te reči. Lep period života i karijere – dodao je Avramović, osvrnuvši se i na saradnju sa trenerom Željkom Obradovićem.

Mnogo mi je pomogao da izrastem u boljeg igrača. Pokupio sam mnogo korisnih informacija za nastavak karijere. Imam izuzetan odnos sa Obradovićem. Sjajno iskustvo i nezaboravni trenuci.

Pojavile su se i glasine o interesovanju NBA timova nakon njegovih odličnih partija na Olimpijskim igrama.

Bilo je ozbiljno, nema ništa neozbiljno kada su takve stvari u pitanju. Bio sam u vin-vin situaciji. Srećan što dolazim u Moskvu, a opet postojala je ta opcija za NBA. Bilo je nekoliko zainteresovanih timova i jedan baš zainteresovan. Bio je kratak period posle Olimpijskih igara i ništa se nije desilo. NBA uvek ostaje opcija. Svako želi da igra u najjačoj ligi sveta u nekom trenutku svoje karijere pa tako i ja. Jednostavno, tu sam gde sam i srećan sam sa svime što imam – zaključio je Avramović.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter