0
EURO 2024
Serbia v Spain UEFA Nations League 2024/25 League A Group A4

BELGRADE, SERBIA - SEPTEMBER 05: Dani Carvajal (L) and Marc Cucurella (R) of Spain warm up prior to the UEFA Nations League 2024/25 League A Group A4 match between Serbia and Spain at stadium Rajko Mitic on September 05, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

KASNO UEFA NA KOSOVO STIŽE: Kukurelja postao Evropski prvak, primio gol od Halanda i spevao slavnu pesmu, a tek sada zaključili da je bio penal! (VIDEO)

Objavljeno: 23.09.24 u 17:17

Dva meseca posle četvrtfinalnog meča rešiše dilemu.

Meč u osam najboljih ekipa između Nemačke i Španije koji je Furija dobila rezulattom 1:2 imao je kontroverzan momenat u produžecima.

Igranje rukom kakvo se desilo na meču Španije i Nemačke od strane Kukurelje trebalo je da bude sankcionisano najstrožom kaznom.

U izveštaju sudijske komisije stoji:

Prateći UEFA pravila, igranje rukom u šesnaestercu koje zaustavlja loptu upućenu u gol mora da bude striktno kažnjeno, u većini slučajeva kaznenim udarcem. Osim u slučaju da je ruka igrača uz telo ili vrlo blizu tela. U ovom slučaju odbrambeni igrač je rukom zaustavio loptu koja je išla ka golu, rukom koja nije bila tako blizu tela, tako da je penal morao da bude dosuđen“.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter