2
Domaći fudbal
Partizan Mozzart Bet Belgrade v Crvena Zvezda mts Belgrade 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague

grobari navijaci fans supporters flags zastave Vandal Boys during the Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Crvena Zvezda mts Belgrade at Stark Arena on December 08, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

LEGENDARNA GROBARSKA GRUPA NASTAVLJA DA POSTOJI: Čuveni Vandal bojsi demantovali gašenje!

Objavljeno: 23.09.24 u 13:05

Evo šta su imali da poruče.

Pred večiti derbi, ponovo je došlo do tenzija unutar navijačke grupe Partizana. Kako se moglo videti na društvenim mrežama, deo grupe „Vandal Boys“, jedne od najpoznatijih navijačkih grupacija južne tribine, iznenada je najavio gašenje. Odluku su, navodno, doneli osnivači grupe, a fotografije pokazuju prepoznatljive simbole ove grupe – barjak sa znakom upozorenja i druge rekvizite – kako se sakupljaju na gomilu i spaljuju.

vandali 2

FOTO: Printscreen/Instagram/Grobarizacija 

Ipak, nakon ovoga, grupa se oglasila i demantovala situaciju.

– Zabluda o paljenju zastava i obeležja se zasniva na internom dogovoru, poverenju i određenom kodeksu među navijačkim grupama – da sve zastave stoje na jednom mestu. Aktuelna garnitura (Ne)vernog Juga prosledila je naš barjak u ruke ljudima koji su još pre četiri godine završili svoj navijački staž na Istoku, sa Partizanovcima, koji sebe nažalost i dalje nazivaju Vandalima, pokušavajući da nam oduzmu i identitet i kredibilitet, ali to ne ide tako – piše između ostalog u saopštenju i dodaje se:

 Pripazite, svakoj grupi koja se ne utopi u njihov mušlj i prljavštinu ovo može da se desi. Ništa im nije sveto. Cviljenje putem saopštenja, otkazivanje gostovanja u Zaječaru, izbegavanje svakog vida susreta sa nama, prihvatanje bivših članova naše grupe, spinovanje stvarnosti najezdom lažnih profila, govori samo jedno – Niste dostojni imena Partizan Beograd, niti Grobari Jug, a nama je to sveto!

Ne zna se broj grupa koje se trenutno kriju pod zastavom (Ne)vernog Juga, pa im se brojka lomi sa našom – brojkom JEDNE grupe i to je vaša realnost i sramota! Neka se dušebrižnici naslađuju, smeju i zabavljaju, ali to nije ni približno težini žrtve koju smo podneli i krvi koju smo pustili, za ove 23 godine postojanja. Tribina se ne brani na internet portalima i naredne 23 biće zlo i naopako sa Vandalima.

 

33
5
2 Komentara
  1. Huligani kako sebe nazivaju, da li normalna osoba moze da razmislja kao jedan od vodja koji je pisao ono njihovo saopstenje? Daleko su oni od “huligana”… pre svega su kiminalci…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter