1
Domaći fudbal
Crvena Zvezda Partizan derbi super liga Srbije 27.8.2017. Beograd, Srbija, 27. Avgust 2017.

Crvena Zvezda Partizan derbi super liga Srbije 27.8.2017. Beograd, Srbija, 27. Avgust 2017.

LEGENDARNA GRUPA GROBARA VIŠE NE POSOTOJI: Završili priču tako što su spalili obeležja i izdali kratko saopštenje! (FOTO)

Objavljeno: 23.09.24 u 08:30

„Svako pozivanje na ime naše grupe ne smatramo legitimnim!“

Pred večiti derbi, ponovo je došlo do tenzija unutar navijačke grupe Partizana. Uoči 174. susreta sa Crvenom zvezdom, navijači su se ponovo našli podeljeni – deo njih insistira na nastavku bojkota, dok su druge frakcije, predvođene nekoliko grupama sa južne tribine, odlučile da se vrate na stadion i pozvale sve Partizanove simpatizere da u ponedeljak u 19 časova dođu na stadion kako bi podržali svoj tim protiv večitog rivala.

vandali
FOTO: Printscreen/Instagram/Grobarizacija

 

U međuvremenu, situacija je eskalirala nakon što je jedna grupa huligana provalila na stadion i pričinila značajnu štetu na terenu. Klub je brzo reagovao, osudivši incident i označivši grupu koja je odgovorna za ovo nasilje kao „kriminalnu organizaciju“. Samo dan pred derbi, nova vest je dodatno potresla crno-belu zajednicu.

vandali 2
FOTO: Printscreen/Instagram/Grobarizacija

Kako se moglo videti na društvenim mrežama, deo grupe „Vandal Boys“, jedne od najpoznatijih navijačkih grupacija južne tribine, iznenada je najavio gašenje. Odluku su, navodno, doneli osnivači grupe, a fotografije pokazuju prepoznatljive simbole ove grupe – barjak sa znakom upozorenja i druge rekvizite – kako se sakupljaju na gomilu i spaljuju.

Na društvenim mrežama je objavljeno i zvanično saopštenje u kojem se navodi:

Grupa VANDAL BOYS ORM, koja je nastala 17.02.2001. od današnjeg dana prestaje da postoji! Sastankom Vandala koji su osnovali grupu i ljudi koji su učestvovali u njenom radu su tako odlučili! Svako pozivanje na ime naše grupe ne smatramo legitimnim! Ako naše ime više nije sinonim za hrabrost, neće biti ni za neispravnost!!! Momci koji su je osnovali danas su je i ugasili paljenjem zastava i obeležja! O našim pobedama i porazima, neka priča ulica…

 

20
2
1 Komentara
  1. Grupica nebitnih idiota koja je polila benzinom teren i zapalila je umislila da je neki faktor. Nikad to nisu bili niti ce biti. Drzava da upravo ove paljevince da pohapsi i ostro kazni. Takvi svakako ne trebaju ni na stadionu a ni na ulici!

    2
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter