0
Fudbal
Aleksandar Mitrovic Al Hilal

FOTO: X/@Alhilal_FC

MITROGOL: Srbin postigao isti broj golova kao Ronaldo i Benzema! (VIDEO)

Objavljeno: 22.09.24 u 09:48

Mašina!

Srpski napadač Aleksandar Mitrović nastavlja da dominira u dresu Al Hilala, postigavši dva nova gola i osamio se na vrhu liste strelaca Saudijske Pro lige.

Mitrović se nalazi u izvanrednoj formi, jer je u prva četiri kola ove sezone postigao čak osam golova. Prosek od dva gola po utakmici.

Svoj golgeterski učinak dodatno je poboljšao u subotu, u derbiju protiv velikog rivala Al Itihada, kada je sa dva pogotka doprineo pobedi svog tima rezultatom 3:1. Najbolji strelac u istoriji reprezentacije Srbije dva puta je savladao svog sunarodnika i golmana Al Itihada, Predraga Rajkovića, koji od ove sezone brani boje tog tima.

Na suprotnoj strani terena bio je i Karim Benzema, čiji je gol u završnici susreta samo ublažio poraz Al Itihada. Benzema je ovim pogotkom stigao do svog petog gola u sezoni.

Dva gola manje trenutno ima Kristijano Ronaldo, najveća zvezda lige, koji je dan ranije postigao gol iz penala. Nekadašnji tandem iz Real Madrida sada zaostaje za Mitrovićem u trci za najboljeg strelca.

Zvuči neverovatno da su dva fudbalera svetskog renomea, jedan najbolji strelac u istoriji fudbala, a drugi jedan od najboljih napadača proteklih decenija, postigla zajedno isti broj golova kao srpski napadač.

Iako je teško očekivati da Mitrović zadrži ovakav ritam u poređenju sa Ronaldom i Benzemom, jednog dana će svakako moći da se pohvali kako je u jednom trenutku bio ispred njih.

Al Hilal trenutno drži savršen skor od četiri pobede u četiri kola i nalazi se na vrhu tabele Saudijske Pro lige.

Standings provided by Sofascore
0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter