0
Košarka
CRVENA ZVEZDA PARTIZAN PLAY OFF KLS season 2013 2014

FOTO: STARSPORT

BERTANS O PARTIZANU: Sa Vujoševićem nisam pričao tri godine, pamtim kako se Delije hvataju za glavu dok dajem trojku!

Objavljeno: 21.09.24 u 09:52

„Koliko god je bilo teško, te godine u Partizanu su mi mnogo pomogle“

Iskusni letonski košarkaš Davis Bertans, koji je trenutno potpisao trogodišnji ugovor sa Dubaijem i vratio se u ABA ligu, prisetio se svojih dana u Partizanu i saradnje sa čuvenim trenerom Duškom Vujoševićem.

Bertans je igrao za Partizan od 2012. do 2014. godine, a taj period mu je obeležio početak karijere na visokom nivou pre prelaska u Evroligu i NBA ligu, gde je postao prepoznatljiv po svojim šuterskim sposobnostima.

„Da nikada više, posle Partizana, nisam imao težak trening. Svaki je bio lak!“, rekao je Bertans u intervjuu za „Meridian sport“ i nastavio:

CRVENA ZVEZDA PARTIZAN PLAY OFF KLS season 2013 2014
FOTO: STARSPORT

„Iskusio sam najtežeg trenera, najteže treninge i najteže utakmice za te godine. Posle toga je sve bilo lakše proći. To iskustvo je za mene bilo neverovatno. Posle je svaki igrač mentalno jak, neće pući posle jedne loše utakmice, posle jedne kritike, eventualne vike trenera“.

Bertans je podelio svoj stav da bi ekipa sa kojom je tada igrao, pre skoro celu deceniju, i sada bila „mnogo jak tim u Evroligi“.

CRVENA ZVEZDA PARTIZAN PLAY OFF AGROZIV SUPER LIGA 2012 2013
FOTO: STARSPORT

„To je bio Dule. Nikoga od nas nije bila briga ko daje koševe, samo da igramo dobro. Svaki tim u Evropi je znao da Partizan ništa neće slomiti, ni raspored, ni loši rezultati… To je razlog što smo skoro svi odmah posle Partizana bili ili na visokom nivou u Evroligu, ili imali duge karijere u NBA“.

Letonac se osvrnuo i na odnos sa Vujoševićem, koji nije bio sjajan nakon što su se rastali u Partizanu. Ipak, stvari su se relativno ubrzo promenile.

„U to vreme je bilo malo bolno što smo se tako razišli. Dugo nisam razgovarao sa Duletom, barem tri godine. Ja sam otišao u San Antonio, on je imao probleme sa zdravljem…“, priča Bertans i dodaje:

„Ali, kada je napustio klub, posle izvesnog vremena sam ga pozvao. Želeo sam da zna da mu ništa ne zameram, da je to prošlost, da sam mu zahvalan na svemu. Nismo se baš često čuli, ali jesmo. Kada je radio u Klužu, pozvao me i pitao za mišljenje za jednog letonskog igrača. Nismo bili bliski kao dok smo bili u Beogradu, ali je sve bilo prošlost“.

CRVENA ZVEZDA PARTIZAN PLAY OFF AGROZIV SUPER LIGA 2012 2013
FOTO: STARSPORT

Na kraju krajeva, Bertans veruje da mu je Vujošević značajno pomogao u karijeri.

„Mnogo sam mu zahvalan. Koliko god je bilo teško, te godine u Partizanu su mi mnogo pomogle. Ljudi su pričali da sam zbog teških treninga doživeo i povredu kolena, ali niko ne može da zna da li bi se ionako to desilo. Kada pogledam karijeru – sjajna je! Došao sam do NBA, tamo igrao osam godina…“.

„Meridian sport“ je upitao novog člana Dubaija da li se seća nekog od svojih legendarnih trenutaka u dresu Partizana, kao na primer onog u finalu 2013. godine protiv Crvene zvezde, kada je pogodio štrojku na 20 sekundi do kraja pri vođstvu crveno-belih.

„Tajm-aut Radonjić“, nasmejao se Bertans ponovivši reči komentatora utakmice igrane pre više od 11 godina.

„Kako zaboravio? To je bilo neverovatno. Divne uspomene. Fantastična utakmica, u gostima. Sećam se i slike publike koja se hvata za glavu dok ja šutiram tu trojku…“, podvukao je momak iz Valmiere.

4
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter