0
Evrokupovi
FK Crvena Zvezda v FK Bodo/Glimt UEFA Champions League Play Off Second Leg

FOTO: STARSPORT

ZVEZDO SADA UŽIVAJ, NEMAŠ NIKAKAV IMPERATIV: Ekstreman jaz između najjačih i ostatka Evrope ove godine vidljviiji nego ikad!

Objavljeno: 19.09.24 u 11:42

Crveno-beli ne bi trebali da imaju nikakav imperativ rezultata.

Bode Glimt je morao da se pobedi, Crvena zvezda je to imala kao obavezu, da višestruko veća ulaganja kluba i nikada skuplji tim u istoriji crveno-belih mora da prođe norveškog prvaka.

Tako je i bilo, nakon prve utakmice gde je ambijent bio ne baš odgovarajuć Ligi šampiona, uz maleni stadion i teren sa veštačkom travom (izuzetno šarmantna lokacija za fudbal, ali daleko od onih na koje smo navikli u najjačem takmičenju), Zvezda praktično na svojoj Marakani nije dala rivalu da pređe pola.

Da nije golman Norvežana bio ekstremno raspoložen, ne bi iznenadilo petardiranje Bodea na našem najvećem stadionu.

Ipak, sada je situacija nešto drugačija. Ako je Zvezda duplo skuplja od šampiona Norveške, Benfika je gotovo pet puta skuplja od šampiona Srbije, što samo daje kontekst kolika je razlika u budžetima i kvalitetu, na papiru.

Ali papir ne igra, tako da Crvena zvezda može da iznenadi čitavu Evropu i savlada portugalskog velikana, ali i ako se desi suprotno, apsolutno je i više nego jasno zašto je bio takav ishod.

Dinamo, Slovan, Zvezda i mnogi drugi klubovi sa ovih prostora i malih zemalja definitivno da ne mogu da se finansijski mere sa onim najjačima, pa samim tim samo učešće je premija, ostalo je samo uživanje.

4
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter