0
ATP
DJOKOVIC ALCARAZ 104 (1)

FOTO: STARSPORT

ĐOKOVIĆ VIŠE NIKADA NEĆE BITI PRVI NA SVETU?! Izjava koja bi mogla da implicira upravo da je gotovo sa čeonim mestom ATP-liste!

Objavljeno: 19.09.24 u 09:31

Polako Novak svoje ciljeve usmerava ka neteniskim stvarima, ili barem samo tako deluje.

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, iskoristio je priliku tokom boravka u Sofiji na egzibicionom meču protiv Grigora Dimitrova, ne samo za sportsku akciju, već i za dobru zabavu.

To sve implicira koliko srpskom teniseru više tenis ne predstavlja jedini fokus, nego nakon kompletiranja sprota sve manje želi da ima monopol nad teniskim svetom, a deluje kao da bi još uvek mogao da vlada.

Ipak pitanje motivacije je glavni problem, definitivno deluje kao da Srbin više ni ne juri vrh ATP liste, a i prema izjavama kao da je raskrstio sa turnirima koji nisu oni najveći.

„Neću juriti ATP bodove, iako planiram da otputujem u Kinu da igram na Mastersu u Šangaju sledećeg meseca. Torino mi uopšte nije cilj, iskreno, ne jurim ATP Finale, ne jurim rang liste. Što se mene tiče, završio sam s tim turnirima u svojoj karijeri. Da li ću igrati na drugim turnirima ove godine ili u budućnosti, ne mogu trenutno da kažem. Moji glavni prioriteti su igranje za Srbiju i Grend slamovi, sve ostalo je manje važno“, rekao je Novak još pre Dejvis kup mečeva.

Ova izjava pokazuje da je Novak prilično umoran i fizički i psihički od tenisa, te da će više nego ikada pre fokus biti samo na onim najvećim turnirima.

0
2
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter