0
ATP
Srbija v Grcka 2024 Davis Cup World Group I

FOTO: STARSPORT

TEŽA POVREDA NEGO ŠTO SE ČINILO: Dušan Lajović će morati na dužu pauzu!

Objavljeno: 18.09.24 u 10:51

Brz oporavak!

Dušana Lajovića očekuje duži oporavak nakon što je tokom meča u Dejvis kupu zadobio ozbiljnu povredu skočnog zgloba. Srpski teniser neće moći da se vrati na teren u naredne četiri do pet nedelja, a moguće je da pauza bude i duža.

Lajović je bio primoran da preda meč Dimitrisu Azoidesu zbog povrede koju je zadobio tokom drugog seta. Nesrećni trenutak dogodio se kada je srpski teniser nezgodno iskrenuo nogu, nakon čega je, vidno šepajući, napustio teren u beogradskom „Pioniru“.

Lekarski pregledi su pokazali da se radi o ozbiljnijoj povredi, jer su ligamenti skočnog zgloba delimično pokidani. Lajovića sada čeka oporavak koji bi mogao da potraje najmanje mesec dana, ako ne i duže.

Ove loše vesti dolaze u trenutku kada 34-godišnji teniser prolazi kroz težak period, bez većih uspeha u poslednjim turnirima. Lajović je eliminisan u ranim fazama na Olimpijskim igrama, US Openu, kao i tokom kvalifikacija za masters u Sinsinatiju.

Sezonu je do sada završio sa 16 pobeda i 18 poraza, a trenutno drži 65. poziciju na ATP rang listi.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter