0
Evrokupovi
zoze kosta 2

FOTO: Printscreen/Youtube/FK Crvena zvezda

PORTUGALAC KOJI JE RADIO U ZVEZDI, SADA JE GLAVNI INSAJDER ZA TAMOŠNJE MEDIJE: „Ovo je najjači tim poslednjih nekoliko godina!“ (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 17.09.24 u 13:19

 „Kada timovi čekaju u tunelu uz pratnju specijalne policije i pred navijačima… To izaziva poštovanje!“

Žoze Kosta, bivši analitičar Crvene zvezde, danas je u centru pažnje kao ključni insajder za Portugalce pred meč crveno-belih protiv Benfike.

Iako je u Zvezdi radio uglavnom „iza scene“, Kosta je imao značajan udeo u osvajanju duple krune kluba, i sada svoje znanje prenosi portugalskoj strani.

U stručnom štabu Miloša Milojevića bio je prisutan na 43 zvanične utakmice kluba sa Marakane.

Kosta je ranije za zvanični sajt Crvene zvezde govorio o svom poslu:

Kada krećete da pratite i razumete fudbal, jedan od prvih timova za koje čujete jeste Crvena zvezda. Koliko je to veliki tim i koliko bogatu istoriju ima. Kada stignete ovde, počnete i da osećate istoriju.

ZOZE KOSTA
FOTO: Printscreen/Record

Objašnjavajući svoju ulogu analitičara, dodao je:

Radim kao analitičar, tako da je moj posao da pratim performanse tima. Najjače tačke. Kao i da sve to implementiramo u treninge. Bavim se i analizom protivnika. Sve to radim kako bih olakšao glavnom treneru.

Sada, Kosta je svojim Portugalcima opisao šta mogu očekivati na Marakani:

– To je najjači tim poslednjih nekoliko godina. Navijači i ljudi u klubu veruju da je svaki protivnik na dohvat ruke – rekao je za portugalski „Rekord“, ističući i atmosferu tunela pred izlazak na teren:

Kada timovi čekaju u tunelu uz pratnju specijalne policije i pred navijačima… To izaziva poštovanje!

9
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter