0
Fudbal
Dejvid Džejms

FOTO: FK Crvena zvezda

DEJVID DŽEJMS POSETIO MARAKANU: „Nema razlike u posvećenosti između navijača Crvene zvezde i Liverpula“ (FOTO)

Objavljeno: 17.09.24 u 10:18

„Posvećeost klubu je nešto što je ljudsko“

Dejvid Džejms, nekadašnji golman reprezentacije Engleske, pojavio se na stadionu Crvene zvezde, potpuno neočekivano. Crveno-beli su na društvenim mrežama objavili fotografije posete, čime su izazvali veliko interesovanje.

Razlog Džejmsovog dolaska u Beograd bio je promotivni događaj za jednu inostranu pivaru. Međutim, uz poslovne obaveze, iskoristio je priliku da se podseti svog iskustva sa Marakane, gde je 2014. godine branio boje islandskog IBV-a.

Prvi put bio sam u Beogradu 2014. godine i tad sam upoznao blago od navijača – Crvene zvezde i to osećanje nosiću večno – rekao je Džejms za Žurnal.

Džejms je iskoristio priliku da napravi paralelu između navijača Crvene zvezde i Liverpula, kluba u kojem je takođe imao značajnu ulogu.

Nema razlike u posvećenosti između navijača Crvene zvezde i Liverpula. Toga sam svedok, osetio sam na svoju kožu. Posvećenost klubu je nešto što je ljudsko. Kad pogledate srpski fudbal i mnogo snimaka Zvezdinih navijača i bakljada, dobijate osećaj da želite da budete deo toga. Neverovatno iskustvo je igrati pred više od 30 hiljada navijača, kao što sam ja imao priliku u Beogradu. Kazaću nešto mnogo važno navijačkom svetu – kad vidite i znate navijača Zvezde, možete videti i navijača Liverpula. Imaju sopstvenu prepoznatljivost.

Kada je upitan da izdvoji jednog igrača iz Srbije, Džejms nije imao dilemu.

Drago mi je da sam igrao premijerligaški fudbal, tako da sam ograničen na pitanje – ko je najbolji igrač Srbije. Ali, znam ko je Nemanja Vidić i nisam ga voleo kad je igrao za Junajted.

Džejms je potom detaljnije govorio o svom odnosu sa Vidićem.

Zato što sam igrao za Junajted. Tokom sticanja trenerske licence zavoleo sam Nemanju. Jedan je od najboljih ljudi koje sam upoznao. Kad smo se zbližili, kazao sam mu zašto nismo mogli da igramo u istom timu. Takođe, ove nedelje kupio sam na aukciji dres Dejana Stankovića s Mundijala 2010. u Južnoj Africi. Ponoviću, moje znanje fudbala nije najbolje, uživao sam u igranju, nisam bio upoznat sa svakim igračem. Ipak, znam Nemanju Vidića, što nije malo – zaključio je Džejms.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk)

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter