0
Evropske lige
tjoma Dovbik

FOTO: Printscreen/Instagram/AS Roma

„ĐALOROSI“ JOŠ UVEK NE ZNAJU ZA POBEDU U SERIJI A: Delovalo je da će Roma upisati tri boda protiv Đenove, ali onda šok u poslednjem napadu na utakmici! (VIDEO)

Objavljeno: 15.09.24 u 15:13

Roma prikazala maljo bolju igru, nego u prethodnih par mečeva, ali to nije bilo dovoljno!

U dramatičnoj završnici petog kola Serije A, Roma je ostala bez očekivane pobede protiv Đenove, koja je postigla gol u poslednjim trenucima meča za konačnih 1:1. Iako je Artjom Dovbik, novajlija u redovima Rome, doveo goste u vođstvo u 37. minutu, domaći su uspeli da izjednače golom De Vintera u nadoknadi vremena.

Meč je počeo obećavajuće za Romu, koja je pokazala poboljšanje u igri, iako su tokom većeg dela utakmice imali poteškoća da zadrže kontrolu. Prvu priliku na utakmici stvorio je Dovbik, ali njegov udarac u 32. minutu odbranio je sjajni čuvar mreže Đenove, Golini. Samo dva minuta kasnije, El Šaravi je bio u prilici, ali je Golini još jednom odbranio udarac.

Ipak, u 37. minutu Dovbik je iskoristio odbitak posle gužve u kaznenom prostoru i sa peterca pogodio za 0:1. Sudija je prvobitno podigao zastavicu zbog ofsajda, ali je posle intervencije VAR-a pogodak priznat, donoseći Romi prednost.

Roma je zatim igrala opreznije, nastojeći da sačuva rezultat, ali su u poslednjim trenucima nadoknade popustili pod pritiskom Đenove. Asistencijom Vitinje, De Vinter je sjajnim udarcem glavom zatresao mrežu pod prečku i postavio konačan rezultat.

Roma je tako ostala bez pobede, sada sa skorom 0-3-1, dok je Đenova sa pet bodova trenutno deveta na tabeli. U narednom kolu, Roma će na domaćem terenu dočekati Udineze, dok Đenova putuje u Veneciju na gostovanje.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter