0
Domaći fudbal
Silas FKCZ

FOTO: FK Crvena zvezda

SILAS PO DOLASKU U ZVEZDU: „Nije svejedno doći iz Nemačke u Srbiju“ (VIDEO)

Objavljeno: 10.09.24 u 09:25

„Počeo sam da igram fudbal na ulici, kao mnoga deca u Africi“

Silas, novo pojačanje Crvene zvezde u letnjem prelaznom roku, stigao je sa reputacijom jednog od najzvučnijih transfera. Reprezentativac Demokratske Republike Kongo je pozajmljen iz Štutgarta, a ukoliko se na kraju sezone iskoristi opcija otkupa, mogao bi postati najskuplji fudbaler u istoriji crveno-belih.

Po dolasku u Zvezdu, Silas je dao intervju za klupski kanal, Zvezda TV, i predstavio se navijačima.

Počeo sam da igram fudbal na ulici, kao mnoga deca u Africi. Zatim sam otišao na probu u Belgiju, ali tek kad sam došao u Francusku počeo sam ozbiljno da razmišljam o fudbalskoj karijeri. Posvećenost je uticala da zavredim pažnju Štutgarta i pređem u jednu od najjačih evropskih liga – rekao je krilni fudbaler i nastavio:

Pet godina sam proveo u Štutgartu. U Nemačkoj sam stekao mnogo iskustva koje ću preneti na tim kako bih pomogao Crvenoj zvezdi u ostvarivanju što boljih rezultata.

Silas je otkrio šta ga je navelo da napusti nemački klub i preseli se u Beograd.

Nije svejedno doći iz Nemačke u Srbiju. Ipak posle razgovora sa porodicom i agentom zajedno smo doneli odluku da je dobro da potpišem za crveno-bele, igram Ligu šampiona i borim se za trofeje.

Crvena zvezda će svoj prvi meč u Ligi šampiona odigrati 19. septembra protiv Benfike.

Veoma sam uzbuđen što ću igrati taj meč. Daću sve od sebe da pomognem timu kako bismo zabeležili prvu pobedu i na najbolji način otvorili sezonu u novom formatu Lige šampiona – rekao je Silas, dodajući i poruku za navijače:

Tražim od vas podršku i motivaciju, jer samo zajedno možemo postići velike stvari.

21
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter