0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA liga

ABA LIGA OSTAJE BEZ JEDNOG UČESNIKA?! Postavlja se pitanje koji tim će doći kao zamena ako se tako nešto desi!

Objavljeno: 08.09.24 u 22:18

Ako Mornar ne bude igrao, postoji mogućnost da na njegovo mesto dođe MZT iz Skoplja!

Nova sezona ABA lige predstoji sa velikim očekivanjima, ali najnoviji razvoj događaja može potpuno promeniti sliku nadolazeće takmičarske godine. Prema najnovijim informacijama, Mornar iz Bara bi mogao da se povuče iz lige samo dve nedelje pre početka sezone!

Prema portalu „BasketballSphere“, razlog za ovo iznenađenje je to što Mornar još nije licencirao svoje igrače za predstojeće takmičenje. S obzirom na to da je rok za registraciju skoro istekao, ovaj potez bi mogao da ostavi prazno mesto u ligi. Pitanje koje se odmah nameće je: ko će zauzeti mesto Mornara?

Iako bi prema prošlogodišnjim rezultatima tim Vojvodine, koji je završio kao drugi u ABA 2 ligi, mogao da bude prirodna zamena, čini se da se Jadranska liga ne slaže s tim. Umesto njih, kao najverovatniji kandidat za ulazak u ligu pominje se ekipa MZT-a iz Skoplja.

Vojvodini dodatno otežava situaciju nacionalna klauzula, koja zabranjuje Srbiji da ima još jednog predstavnika. Time se dodatno komplikuje situacija i stvara prostor za mogućnost da MZT preuzme mesto Mornara.

Kako se približava početak sezone, jasno je da je situacija u ABA ligi još uvek vrlo dinamična i puna neizvesnosti. Da li će MZT zaista ući u ligu ili će biti pronađeno drugo rešenje, ostaje da se vidi u narednim danima.

0
3
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter