0
Košarka
Crvena Zvezda Partizan, KLS Liga finale, superliga 3.6.2024.

FOTO: STARSPORT

ŽELJKO OBRADOVIĆ O ŠANSAMA VEČITIH U EVROLIGI: „Zvezda i Partizan mogu mnogo“ (VIDEO)

Objavljeno: 08.09.24 u 19:22

„Najveći budžeti nisu uvek presudni“

Trener Partizana, Željko Obradović, osvrnuo se na brojne aktuelne teme tokom gostovanja u emisiji „Direktno sa Minjom Miletić“, a jedno od ključnih pitanja bilo je kako vidi šanse srpskih timova u predstojećoj sezoni Evrolige.

Iako se ni Partizan ni Crvena zvezda prošle godine nisu plasirali među deset najboljih ekipa, Obradović veruje da bi ovog puta situacija mogla biti drugačija. Istakao je da su srpski klubovi u nepovoljnom položaju u odnosu na timove sa licencama zbog finansijskih razlika, ali to ne znači da na terenu ne mogu da ostvare vrhunske rezultate.

Ja mislim da i Zvezda i Partizan mogu mnogo. Nikakvu dilemu nemam u tom smislu. Ni Zvezda, ni Partizan nemaju prava od TV prenosa, pa moramo da platimo da bismo igrali Evroligu. Jedan dobar igrač košta milion-dva miliona evra, a jedan igrač može da vam promeni sezonu. Ali, najveći budžeti nisu uvek presudni. Ne osvajaju titule uvek timovi sa najvećim budžetima. I u tom smislu smatram da i Zvezda i Partizan mogu mnogo – rekao je Obradović.

Na pitanje voditeljke o pričama da je ranije trenirao ekipe sa najvećim budžetima, Obradović je odgovorio:

Ja sam samo jedne godine trenirao tim sa najvećim budžetom, ali nikad posle toga. To je priča koja se priča, ali to nije tako. Kad ponovite jednu laž mnogo puta, a da ne pričam o propagandi, i tako dalje… Nemam ja nikakav problem sa tim, lako se uđe na sajt i pogleda.

Obradović je takođe naglasio prednost koju Partizan ima zahvaljujući svojim navijačima, koji verno prate klub, bez obzira na protivnika.

Ovo takmičenje je fenomenalno, gde igra svako sa svakim, ali naši navijači ne kupuju karte zbog protivnika, nego zbog nas. To je ono što je najvažnije – zaključio je Obradović.

3
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter