1
Fudbal
SERBIA SPAIN 31

FOTO: Starsport

SRBIJA BI DO MUNDIJALA MOGLA LAKŠIM PUTEM: Sve su veće šanse da Orlovi iz prvog šešira započnu kvalifikacije za SP 2026!

Objavljeno: 06.09.24 u 17:23

Meč sa Danskom mogao bi da bude preloman…

Nakon remija sa Španijom na startu takmičenja u Ligi nacija (0:0), fudbalerima Srbije značajno su porasle šanse da se nađu u prvom šeširu za žreb Svetskog prvenstva. 

Srbija je pre utakmice sa Španijom imala svega 25% šanse da se nađe u prvom šeširu za predstojeći žreb, ali dobar rezultat protiv Crvene furije povećao je taj procenat na 31%. Istovremeno, potpuno je nestala verovatnoća da Srbija završi u trećem šeširu, što je svakako pozitivan ishod za Orlove.

Serbia v Spain 2024 UEFA Nations League 2024/25 League A Group A4
FOTO: Starsport

Trenutno, najrealnija opcija je da Srbija bude u drugom šeširu, sa verovatnoćom od 69%. Međutim, situacija je još uvek potpuno otvorena, jer Srbija igra protiv dva direktna rivala u grupi (Danska i Švajcarska), a dobri rezultati protiv tih ekipa mogli bi dovesti do značajnih promena u konačnom rasporedu šešira.

Baš sa Danskom se naš tim i sastaje u nedelju od 18.00 časova u Kopenhagenu i pobeda našeg tima bi potpuno preokrenula situaciju u borbi za prvi šešir.

0
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter