0
Evrokupovi
FK Crvena Zvezda v FK Bodo/Glimt UEFA Champions League Play Off Second Leg

FOTO: STARSPORT

ZVEZDI SE DAJU MINIMALNE ŠANSE U LŠ: Da li su crveno-beli potcenjeni? Predviđa im se 35. mesto! (FOTO)

Objavljeno: 01.09.24 u 17:52

Po njima – Zvezda je 35. od 36 klubova u Ligi šampiona!

Fudbaleri Crvene zvezde bili su bolji od Bode Glimta i izborili plasman u Ligu šampiona koja se od ove godine igra u drugačijem formatu. Imamo 36 ekipa od kojih će 24 izboriti plasman u nokaut fazu, a statističaru u tom društvu ne vide klub iz Srbije.

Zvezda će četiri utakmice igrati na Marakani (Barselona, Benfika, PSV i Štutgart), a četiri u gostima (Inter, Milan, Jang Bojs, Monako). Ipak, poznata statistička platvorma „Football Meets Data“ ne daje crveno-belima velike šanse.

Oni Zvezdi daju svega 2% šansi za plasman u Top 8, a 25% za plasman među 24 najbolje ekipe. Međutim, tih 25% šansi je po njihovom proračunu dovoljno tek za 35. mesto od 36 ekipa, jer manji procenat ima samo Slovan iz Bratislave (9%) koji je svrstan na poslednje mesto.

Kao što možete da vidite u njihovoj tabeli, najviše šansi za plasman u Top 8 imaju: Mančester siti, Bajern, Inter, Real, Arsenal, Dortmund, Barselona i Leverkuzen.

3
3
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter