0
ATP

Foto: Printscreen/YouTube

SINER PO PRVI PUT O DOPING SKANDALU: Čitava situacija je veoma prosta, sada znam ko mi nije prijatelj!

Objavljeno: 24.08.24 u 09:18

„Moji prijatelji znaju da nikada tako nešto ne bih uradio“

Iznenađujuća vest iz sveta tenisa otkriva da je najbolji teniser sveta, Janik Siner, dva puta ove godine bio pozitivan na doping testu tokom turnira u Indijan Velsu. Iako je Italijan oslobođen optužbi, ipak će se suočiti sa određenim kaznama.

Puno prašine podiglo se oko ove teme, a njoj je po prvi put progovorio i sam teniser.

– Stvar je veoma prosta na neki način, jer kada su nas obavestili da sam bio pozitivan na testu, prvo što smo morali da uradimo je da saznamo o kojoj se tačno supstanci radilo. Jer, Umberto (jedan od ljudi iz tima koje je otpustio, prim. aut) je tip koji jako, jako dobro poznaje sve procese, kao i šta se sve nalazi u namirnicama koje unosim, jer ima visoko obrazovanje iz oblasti farmacije. Tako da smo pitali njega… – rekao je Siner i nastavio:

– Iste sekunde je znao da je u pitanju njegov sprej. Znajući da je u pitanju sprej i da kako je sve zapravo zavrpšilo u mom telu, odmah smo im se obratili (antidoping agenciji, prim. aut) i objasnili šta se i kako dogodilo. Zato je postojala šansa da nastavim da igram tenis.

Na pitanje o tome da li će sve ovo urušiti njegovu reputaciju, rekao je:

– To je dobro pitanje… Iz mog ugla, nastavio sam da igram tenis uprkos svemu jer sam u dubini duše znao da nisam uradio ništa pogrešno. Znao sam da sam čist i takođe da nameravam da ostanem fer igrač – izjavio je Siner i dodao:

– Ali, očigledno da bi objava te vesti mogla da promeni neke stvari. Svako ko me poznaje dobro, zna i da nisam uradio ništa i da nikad ne bih uradio nešto protivno pravilima. Ne moram da pominjem da je ovo bio veoma težak period za mene i moj tim. I dalje je tako, jer je sve još sveže… Hajde da vidimo… Ovako ću saznati i ko je moj prijatelj, a ko nije, jer moji prijatelji znaju da nikada tako nešto ne bih uradio i ostaju uz mene uprkos svemu.

– A što se reputacije tiče, to ćemo saznati vremenom… Na taj deo ne mogu da utičem. Tako da, hajde da vidimo…

1
5
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter