2
Evrokupovi
Partizan v KAA Gent UEFA Conference League Play Off

FOTO: STARSPORT

BRODOLOM NAŠEG FUDBALA: Košmarni rezultati srpskih klubova nas stavljaju na začelje Evrope!

Objavljeno: 23.08.24 u 12:23

Čini se da će biti još gore!

Kraj još jedne nedelje donosi nove brige za naše fudbalske klubove na evropskoj sceni, koji su svojim poslednjim nastupima dodatno pogoršali ionako poražavajuću statistiku iz prethodne dve godine.

Crvena zvezda je u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona pretrpela poraz u Norveškoj od Bodea rezultatom 2:1, što se može smatrati i srećnim ishodom s obzirom na događanja na terenu. U međuvremenu, Partizan je sinoć na domaćem terenu izgubio od Genta sa 1:0 u kvalifikacijama za Ligu konferencija, dok je TSC doživeo težak poraz od Makabija iz Tel Aviva na neutralnom terenu u Mađarskoj, završivši utakmicu sa 3:0 u korist izraelskog tima.

Ova tri nova poraza dodatno su pogoršala bilans naših klubova na evropskoj sceni, koji sada u poslednje dve sezone broji samo tri pobede, tri remija i čak 35 poraza!

Jedine tri pobede u ovom periodu ostvarili su Partizan protiv Sabaha (2:0), Radnički 1923 iz Kragujevca protiv Mornara (1:0) i Vojvodina protiv Maribora (2:1).

Što se tiče remija, Crvena zvezda je prošle godine u Ligi šampiona odigrala nerešeno sa Jang bojsom, TSC je u Ligi Evrope protiv Olimpijakosa izborio remi (2:2), dok je Partizan nedavno remizirao sa Luganom u kvalifikacijama za Ligu Evrope (2:2) nakon produžetaka.

Svi ovi porazi doveli su do pada Srbije na UEFA rang listi, sa nekada odlične 11. pozicije na sadašnju 21. mesto. S obzirom na sinoćnje rezultate, teško je zamisliti da će ovaj pad uskoro stati…

Evropske lige
FOTO: UEFA/kassiesa.net

 

Srpski klubovi
FOTO: UEFA/kassiesa.net
2
0
2 Komentara
  1. Dzaba očajni rezultati,plus sve to prati bahato ponašanje čelnika klubova i samog krovnog saveza i ono što je najjadnije imaju za ovo punu podršku ljudi iz vrha vlasti…

    1
    0
    Odgovori
  2. Treba sacekati utakmice reprezentacije protiv Spanije i Danske pa tek onda pisati analizu.. Nas tim SRBIJA je imao mocan tandem Tadić-Mitrovic koji je razbio selektor…Sada igramo bez igraca koji mogu dati gol, a sto je jos gore po svim linijama smo razbijeni…A selektoru je vazno da on mesecno na kasi FSS naplacuje 120 000 evra… Zbog cega? Da li zato sto je nekome bio junak, dok je igrao? Nazalost, fekalije sa visokog nivoa pocinju da silaze u podnozje…

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter