0
Domaći fudbal
Crvena Zvezda Novi Pazar, superliga Srbije

FOTO: STARSPORT

NOVO POMERANJE UTAKMICA: Srpski klubovi odložili mečeve u domaćem prvenstvu!

Objavljeno: 16.08.24 u 12:32

Jasno je da je vrlo bitno da se napravi rezultat u Evropi!

Derbi utakmica koja je trebalo da se odigra u okviru šestog kola Superlige Srbije između Crvene zvezde i TSC-a, pomeren je zbog evropskih izazova koje oba kluba očekuju, objavila je danas Zajednica SLS.

Kako se navodi u saopštenju, planirani duel između Zvezde i TSC-a, zakazan za sledeću nedelju, odložena je na zahtev šampiona Srbije i uz saglasnost tima iz Bačke Topole. Ova odluka je donesena u skladu sa takmičarskim pravilima i ciljem da se obezbedi što bolji učinak oba kluba na evropskoj sceni.

Prema informacijama iz Zajednice SLS, odlaganje utakmice je u najboljem interesu srpskog fudbala, budući da se oba tima trenutno nalaze u ključnoj fazi evropskih kvalifikacija. Zvezda će u utorak igrati protiv Bodea u okviru plej-ofa za Ligu šampiona, dok će TSC u četvrtak odmjeriti snage sa Makabijem iz Tel Aviva u borbi za mesto u Ligi Evrope.

Takođe, planirana utakmica petog kola Superlige između Partizana i Radničkog iz Niša, koja je trebalo da se odigra u nedelju, pomerena je zbog evropskih obaveza Partizana. Tim iz Humske će u četvrtak nastupiti u plej-ofu za Ligu konferencije protiv Genta.

Pored toga, meč petog kola između Radničkog iz Kragujevca i Vojvodine, koji je prvobitno bio zakazan, biće odigran 19. avgusta sa početkom u 19 časova, na molbu novosadskog kluba.

1
2
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter