1
Evrokupovi
Lugano Partizan

FOTO:X/@FCLugano1908

PONOR SRPSKOG FUDBALA SE NASTAVLJA: Partizan i pored igrača više ispao! (VIDEO)

Objavljeno: 15.08.24 u 23:10

Nije ostavio Partizan loš utisak, ali…

Partizan nije uspeo da se plasira u plej-of za Ligu Evrope, nakon što je eliminisan od strane Lugana u dvomeču. Posle poraza od 0:1 u Beogradu, crno-beli su u revanšu slavili sa 2:1 u regularnom vremenu, ali je Lugano, iako sa igračem manje, izjednačio u produžecima i obezbedio prolaz u sledeću rundu.

Nakon eliminacije, Partizan će nastaviti svoj evropski put u kvalifikacijama za Ligu konferencija, gde ih čeka Gent, koji je izbacio Silkeborg nakon produžetaka.

Prvu priliku na utakmici imao je Partizan u 12. minutu kada je Zubairu glavom šutirao posle kornera, ali bez uspeha. Tokom prvih 30 minuta crno-beli su bili bolji protivnik, a jednu od boljih prilika imao je Zubairu u 16. minutu, kada je poslao loptu ka Kaluluu koji nije uspeo da je iskoristi.

Partizan je došao do vođstva u 44. minutu nakon brze kontre. De Medina i Severina su oduzeli loptu, a Severina je povukao kontranapad, ostavio loptu Zahidu, koji je preciznim udarcem savladao golmana za 0:1.

U drugom poluvremenu, Stanojević je uveo oporavljenog Saldanju, ali Lugano je brzo izjednačio. U 48. minutu, Štefen je izblokiran, ali mu se lopta vratila i on je uspeo da postigne gol za 1:1.

Lugano je u nastavku preuzeo inicijativu, ali se Partizan ubrzo oslobodio pritiska. Severina je bio aktivan, a Arijaga je u 57. minutu pokušao sa distance, ali bez rezultata.

Sredinom drugog poluvremena, Lugano je delovao svežije, pa je Stanojević odlučio da napravi dvostruku izmenu, uvodeći Grimalda i Nikolića umesto Kalulua i Zubairua. Promena je odmah donela rezultate, jer je Partizan postigao gol iz kornera koji je izveo Zahid, a Marković glavom postigao pogodak za 1:2.

Igra se smirila do 82. minuta, kada je Jovanović morao da brani šut Belhađa, a ubrzo nakon toga, isti igrač je pogodio prečku.

Lugano je u finišu regularnog dela bio opasniji, ali Jovanović je sjajno reagovao na centaršut Maua. Partizan je imao prednost igrača više u produžecima, nakon što je Hajdari isključen zbog drugog žutog kartona u 88. minutu.

U produžecima, Partizan je držao loptu, ali nije uspevao da stvori ozbiljne prilike, dok je Lugano, uprkos brojčanom deficitu, stvorio veliku šansu preko Vladija, koji nije uspeo da realizuje.

Lugano je iskoristio situaciju za odugovlačenje, a Partizan je imao dve dobre prilike u drugom produžetku. Arijaga je šutirao iz slobodnog udarca, ali je lopta prošla pored gola, dok je Marković pokušao glavom posle kornera, ali je golman Lugana odbranio.

Ključni trenutak dogodio se u 111. minutu, kada je Vladi odlično zadržao loptu i asistirao Mauu, koji je pogodio za 2:2.

Ostalo je nejasno da li je Vladi napravio faul u duelu sa Svetom Markovićem pre nego što je asistirao, ili je Marković jednostavno bio previše pasivan u toj situaciji.

3
2
1 Komentara
  1. Ljudi moji i uefa nevoli ekipe koje se nadju u takmicenju a nezasluzuju to e to je sa nasim Partizanom . Sudije normalno navijaju za bolje i one koji se trude i trce da ociste olos od dobrih klubova kod nas je pomor potop Srbskoga fudbala. Za to je krivac novac i ekonomija klubovi samo prodaju igrace a ono sto ostane ovde je sitna boranija koja nemoze da igra ni super.ligu , ovaj danasnji rang Super lige je rang kao pre sto je bio rang Srbske lige znaci 1 liga, 2 liga, paonda republicka liga u bivsoj YU, ZATO SMO JADNI I SMESNI NA EVRO SCENI!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter