0
Olimpijske igre Pariz 2024
Novak Djokovic v Carlos Alcaraz Paris 2024 Olympic Games

FOTO: Starsport

TENISKI STRUČNJAK GOVORIO O NOVAKU: „To je pogodilo njegov ego!“

Objavljeno: 14.08.24 u 14:27

„Rafa se vratio na šljaku, bio je na dobrom nivou i to je dalo dodatnu motivaciju Đokoviću!“

Poznati teniski analitičar Patrik Muratoglu podelio je svoje viđenje razloga koji su dodatno inspirsali Novaka Đokovića da osvoji zlato na Olimpijskim igrama u Parizu.

Đoković je u Parizu briljirao, prolazeći kroz turnir bez gubitka seta i savladavajući dva velika rivala iz ŠpanijeRafaela Nadala i Karlosa Alkaraza.

Prema Muratogluovim rečima, povratak Nadala i odlične partije Alkaraza na Rolan Garosu i Vimbldonu pružili su dodatni podsticaj Đokoviću.

Mislim da je Novak imao problema sa motivacijom pre Olimpijskih igara. Svi su mislili da je Rafa završio i Novak je to osećao. Sigurno je to uticalo na njegovu motivaciju. Međutim, Rafa se vratio na šljaku, bio je na dobrom nivou i to je dalo dodatnu motivaciju Đokoviću – rekao je Muratoglu.

Takođe, i mlade teniske nade igrale su svoju ulogu u Đokovićevom uspehu.

Siner je odlično igrao, Alkaraz… Mislim da je to pogodilo njegov ego i on se vratio snažno i osvojio titulu koju je jurio tokom čitave karijere – zlatnu medalju na OI i tako kompletirao svoju kolekciju – dodao je Muratoglu.

6
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter