0
Košarka
Matijas Lesor

FOTO: @EquipeFRA

KAKAV ISKORAK FRANCUZA: Njujork Niksi kontaktirali Matijasa Lesora!

Objavljeno: 09.08.24 u 23:45

A do pre par godina se jedva snalazio za ugovor sa klubovima iz Evrolige.

Prema izveštajima sa televizije „SNY“, Njujork Niksi su tokom leta kontaktirali Matijasa Lesora kako bi razgovarali o mogućnosti njegovog dolaska u tim. Ipak, razgovori nisu daleko odmakli, jer dve strane nisu uspele da postignu dogovor, te su pregovori završeni pre nego što su ozbiljno počeli.

Niksi su tražili način da ojačaju centarsku poziciju pred povratak Mičela Robinsona, njihovog prvog izbora na toj poziciji, koji se oporavlja od povrede. S obzirom na to da Njujork drži prava na Lesora od razmene sa Timbervulvsima 2020. godine, interesovanje za njega nije bilo neočekivano.

Međutim, dodatne komplikacije u pregovorima nastale su zbog činjenice da Lesor nema klauzulu za izlazak u NBA ligu u svom ugovoru sa Panatinaikosom. Takođe, pitanje je da li bi u Niksima mogao da ima značajnu ulogu kakvu trenutno ima u atinskom klubu.

Od kada ga je pre sedam godina draftovala Filadelfija Seventisiksersi, Lesor je postigao značajan napredak. Prošle sezone postao je prvak Evrope, ključna figura u igri Panatinaikosa, kao i važan član francuske reprezentacije na Olimpijskim igrama u Parizu.

Sa prosekom od 7,6 poena, 3,4 skoka, 1,4 asistencije i 0,4 blokade po utakmici, Lesor je dao značajan doprinos u vođenju Francuske do finala, gde će se suočiti sa reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Država.

3
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter