0
Olimpijske igre Pariz 2024
džoel embid

FOTO: Printscreen

EMBID BI DA OPET MENJA REPREZENTACIJU? Omraženi centar bi sada da igra za drugi nacionalni tim!

Objavljeno: 09.08.24 u 19:34

Embid je bio u centru kontroverze oko igranja za Ameriku s obzirom da ima papire Francuske i Kameruna!

Džoel Embid, reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država, nastavlja da izaziva buru u Parizu nakon što je svojom najnovijom izjavom uznemirio navijače i izazvao reakcije širom sveta. Embid, koji se često pominjao kao potencijalni reprezentativac Kameruna i Francuske, konačno je odlučio da nosi dres SAD-a, ali njegova provokativna priroda ne prestaje da izaziva kontroverze.

Od samog početka Olimpijskih igara u Parizu, Embid se suočava sa zvižducima navijača, ali je prihvatio ulogu negativca i često uzvraća provokacijama. Nakon pobede nad Srbijom, Embid je dodatno pojačao svoje provokacije izjavom koja je podigla tenzije na viši nivo.

Kako prenose američki mediji, Embid je iznenadio mnoge navijače izjavom koju je preneo Ron Kroičik iz „San Francisco Chronicle“, gde je nagovestio mogućnost da ne predstavlja SAD na Olimpijadi 2028. godine u Los Anđelesu.

Bilo je to dobro iskustvo. Bilo je teško biti daleko od kuće i porodice nekoliko nedelja. Ali grupa momaka koju imamo učinila je to lakšim. Pariz je sjajan grad, a sledeći je LA. Možda neću biti sa timom SAD, možda ću biti sa Kamerunom – rekao je Embid.

Iako mnogi veruju da je reč o šali i provokaciji, izjava je izazvala brojne spekulacije o njegovoj budućnosti u međunarodnoj košarci. Embidova sposobnost da privuče pažnju i izazove reakcije samo je učvrstila njegov status kao jedne od najkontroverznijih ličnosti na ovogodišnjim Olimpijskim igrama.

Ostaje da se vidi kako će se situacija razvijati u narednim danima i da li će Embid nastaviti da izaziva kontroverze svojim izjavama i ponašanjem na terenu. Bez obzira na ishod, Embid će nesumnjivo ostati u centru pažnje kako navijača, tako i medija.

1
5
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter