0
Olimpijske igre Pariz 2024
muška odbojkaška reprezentacija Poljske

FOTO: X/@CEVolleyball

SRBIN OBEZBEDIO MEDALJU U PARIZU: Nikola Grbić posle drame poslao Amerikance kući!

Objavljeno: 07.08.24 u 18:58

Grbić je napravio ogroman uspeh na klupi Poljaka!

Poljska odbojkaška reprezentacija, predvođena selektorom Nikolom Grbićem, postala je prvi finalista Olimpijskih igara nakon dramatične pobede nad Sjedinjenim Američkim Državama. Meč koji je održan u Parizu završio je rezultatom 3:2 (25:23, 25:27, 14:25, 25:23, 15:13) u korist Poljaka.

Vilfredo Leon bio je ključna figura sa 25 poena, dok su ga pratili Norbert Huber sa 15, Tomaš Fornal sa 13 i Bartoš Kurek sa 11 poena. U timu Sjedinjenih Država, Metju Anderson je postigao 24 poena, Eron Rasel je dodao 20, a Maksvel Holt je završio sa 11 poena.

Poljska je ovim trijumfom nastavila niz pobeda protiv američke selekcije, ostvarivši četvrtu uzastopnu pobedu, od kojih su tri bile na zvaničnim takmičenjima. Meč je bio napet i neizvestan, jer su Amerikanci poveli i pretili da završe utakmicu u četvrtom setu. Ipak, Poljaci su pokazali izuzetnu mentalnu snagu i preokrenuli rezultat, odvevši meč u taj-brejk, gde su osigurali četiri meč lopte i iskoristili poslednju za pobedu.

U finalu, Poljska će se suočiti sa pobednikom duela između Italije i domaćina Francuske, koji počinje večeras u 20 časova. Finale obećava da će biti još jedan uzbudljiv susret na ovim Olimpijskim igrama.

2
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter