1
Domaći fudbal
Tekstilac Crvena Zvezda, Superliga Srbije

FOTO: STARSPORT

SRPSKI KLUBOVI ČEKAJU RIVALE U EVROPI: Ovo je spisak svih potencijalnih rivala Zvezde, Partizana, Vojvodine i TSC-a na žrebu!

Objavljeno: 05.08.24 u 08:43

Moglo bi da se kaže da je ovaj dan zapravo „Dan D“ za srpski fudbal!

Danas će se održati žreb koji će odrediti sudbinu srpskih klubova Crvene zvezde, Partizana, TSC-a i Vojvodine u evropskim takmičenjima. Ovo su ključni trenuci za sve timove, jer će saznati svoje potencijalne protivnike na putu do grupnih faza Lige šampiona, Lige Evrope i Lige konferencija.

Crvena zvezda, šampion Srbije, saznaće svog protivnika u plej-ofu za Ligu šampiona. Žreb je zakazan za 12 časova, a Zvezda je povlašćena u ovoj fazi. Među potencijalnim protivnicima ističe se Galatasaraj, koji bi mnogi želeli da izbegnu. Ostali mogući protivnici dolaze iz duela Karabag – Ludogorec, Slovan Bratislava – APOEL, Bodo Glimt – Jagelonija i Sparta Prag – FCSB.

Partizan će danas čekati čak dva žreba. Prvi, za Ligu Evrope, počinje u 13.00 časova. Ako crno-beli eliminišu Lugano, plasiraće se u plej-of, gde će biti povlašćeni. Želja je da izbegnu Bešiktaš i pobednika duela Rapid Beč – Trabzon. Poželjni protivnici dolaze iz duela RFS – Santa Koloma, Nju Sejnts – Petrokub, Linkoln – Dinamo Minsk, Šamrok – Celje i Ki Klaskvik – Borac Banja Luka. Drugi žreb, za Ligu konferencije, održava se u 14.00 časova, gde će Partizan biti nepovlašćen, kao i Vojvodina, ukoliko prođe Maribor. Među mogućim rivalima su Čelsi, Kopenhagen – Banjik Ostrava, Gent – Silkeborg, Fiorentina i drugi evropski klubovi.

TSC će se suočiti sa izazovnim žrebom u plej-ofu za Ligu Evrope, što im garantuje učešće u Ligi konferencija. TSC nije povlašćen u ovoj fazi, a potencijalni rivali uključuju LASK, pobednike iz duela Ajaks – Panatinaikos, Braga – Servet, Makabi Tel Aviv – Panevežis, Molde – Serkl Briž, i druge.

Danas će se odlučiti mnogo toga za srpske klubove, a navijači nestrpljivo čekaju da vide ko će biti njihovi protivnici na evropskoj sceni. Svi timovi se nadaju povoljnom žrebu i uspešnim nastupima u prestižnim takmičenjima.

5
0
1 Komentara
  1. Srećno na žrebu svim našim klubovima!
    Sram da bude Radnički Kragujevac.
    Trener Dudić da ima obraza podneo bi momentalnu i neopozivu ostavku!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter