0
Olimpijske igre Pariz 2024
Imana Kelif

FOTO: Printscreen/YouTube

NAREDNA RIVALKA BOKSERKE ZA KOJU TVRDE DA JE MUŠKO POSLALA JASNU PORUKU: “ Došla sam do ovde, želim da idem po zlatnu medalju“

Objavljeno: 04.08.24 u 15:28

Borba za finale!

Alžirska bokserka Imana Kelif će se u utorak boriti za finale Olimpijskih igara, u središtu kontroverze oko njenog pola.

Imana je bez problema savladala svoje protivnice, privlačeći pažnju sveta zbog povišenih nivoa muških hormona, ali je Međunarodni olimpijski komitet (MOK) odobrio njen nastup.

Njena polufinalna protivnica, Tajlanđanka Janjaem Suvanapheng, javno je iznela svoje mišljenje:

Istraživala sam o njenim hormonima i znam da je ranije gubila od bokserki, ali to je bilo davno. Nisam sigurna da li je postala jača ili su joj se muški hormoni povećali. Ali, ako se ponovo sretnemo, ne plašim se jer smo izjednačene – izjavila je Suvanapheng i dodala:

Dobro sam pripremila svoje telo, puno sam trenirala. Koliko god jake ili čvrste bile, obe smo ljudi, obe imamo dve pesnice. Došla sam ovde da se borim za zlatnu medalju.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter