0
Olimpijske igre Pariz 2024
Nemacka Francuska OI

FOTO: FIBA

SVETSKI PRVACI SA RAZLOGOM: Nemačka rutinirala Francusku!

Objavljeno: 02.08.24 u 23:45

Bez većih problema!

Košarkaška reprezentacija Nemačke ostvarila je ubedljivu pobedu nad Francuskom u Lilu rezultatom 85:71, u trećem kolu grupe B na Olimpijskim igrama.

Nemci, aktuelni svetski šampioni, demonstrirali su svoju dominaciju protiv domaćina u direktnom duelu za prvo mesto u grupi.

Sa savršenim skorom od 3-0, Nemačka je osigurala prvo mesto u grupi i plasman u prvi šešir za žreb četvrtfinala, gde će se pridružiti Amerikancima, ukoliko oni sutra pobede Portoriko.

Francuska je završila kao druga u grupi sa skorom 2-1, dok je Brazil sa učinkom 1-2 takođe obezbedio plasman u četvrtfinale. Japan, sa sva tri poraza, napušta takmičenje.

Nemačka je dominirala od samog početka utakmice, već na poluvremenu imala je ubedljivu prednost od 48:27. Francuzi nisu uspeli da se oporave u drugom poluvremenu, pa su Nemci održali svoju prednost do kraja meča i sa velikim samopouzdanjem kreću u nokaut fazu u Parizu.

Najbolji u redovima pobednika bili su Denis Šruder sa 26 poena i devet asistencija, i Franc Vagner, koji je postigao 26 poena uz pet skokova. Ajzak Bonga je dodao sedam poena.

Za Francusku, Vembanjama je ubacio 14 poena, dok je Nilikina dodao tri poena.

0
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter